Παρασκευή 17 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ - ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΕΣ
Στα 4 εκατ. ευρώ τη μέρα

Σύμφωνα με την «Τειρεσίας ΑΕ», τα επίσημα «φέσια» στο 7μηνο Γενάρης - Ιούλης 2007 έφτασαν σε 701,5 εκατ. ευρώ

Στα 4 εκατ. ευρώ τη μέρα φτάνουν τα κάθε είδους «φέσια» (ακάλυπτες επιταγές - απλήρωτες συναλλαγματικές) που πλημμυρίζουν την αγορά. Τα σπασμένα πληρώνουν, πρώτα και κύρια, οι πλέον αδύναμοι κρίκοι - οι μικρότερες επιχειρήσεις και επαγγελματίες - στους οποίους ο μηχανισμός της αγοράς μετακυλίει όλα τα κρισιακά φαινόμενα του λεγόμενου «ελεύθερου ανταγωνισμού».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 7μήνου Γενάρης - Ιούλης 2007 που συλλέγουν οι τράπεζες και επεξεργάζεται η «Τειρεσίας ΑΕ», η συνολική αξία των ακάλυπτων επιταγών και απλήρωτων συναλλαγματικών έφτασε σε 701,5 εκατ. ευρώ και αυτό παρά τα συνεχή μέτρα ελέγχου του φαινομένου από την πλευρά των τραπεζών. Είναι, δηλαδή, απόλυτα φανερό το γεγονός ότι τα μαύρα κατάστιχα της «Τειρεσίας» μακραίνουν καθημερινά με νέα ονόματα επαγγελματιών αλλά και απλών δανειοληπτών. Να σημειωθεί πως τα δάνεια των νοικοκυριών που οι τράπεζες βγάζουν στο «κόκκινο» αυξάνουν μαζί με τη μάζα του δανεισμού, γεγονός που ισοδυναμεί με δικαστικά μέτρα και κατασχέσεις από την πλευρά των τραπεζών.

Τα επίσημα στοιχεία της «Τειρεσίας ΑΕ» για το 7μηνο Γενάρης - Ιούλης 2007 εμφανίζουν τα παρακάτω:

Ακάλυπτες επιταγές: Η αξία του έφτασε σε 588,8 εκατ. ευρώ, γεγονός που αποτελεί και ένα δείκτη για το μέγεθος της ασφυξίας που πνίγει τους μικρούς επαγγελματίες. Πάντως, σε σύγκριση με το 7μηνο του 2006 καταγράφεται μείωση της τάξης του 14%.

Απλήρωτες συναλλαγματικές: Διαμορφώνονται σε 112,6 εκατ. ευρώ από 114,2 εκατ. ευρώ πέρσι εμφανίζοντας μείωση 1,4%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ