Τρίτη 21 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Απιστες» προθεσμίες

Ο Τζακ Νίκολσον στην ταινία του Σον Πεν «Τρεις μέρες προθεσμία»
Ο Τζακ Νίκολσον στην ταινία του Σον Πεν «Τρεις μέρες προθεσμία»
Με δύο κοινωνικά δράματα θα «κυλήσει» η αποψινή τηλεοπτική κινηματογραφική βραδιά. Ετσι, στις 00.15 η ΝΕΤ θα προβάλει την ταινία «Τρεις μέρες προθεσμία», σε σενάριο και σκηνοθεσία Σον Πεν.

Ο Φρέντι πριν από κάποια χρόνια χάνει την κόρη του, όταν την παρασέρνει με το αυτοκίνητο ένας μεθυσμένος οδηγός. Η ζωή του από εκείνο το σημείο και μετά χαρακτηρίζεται από ακινησία καθώς πνίγεται συχνά στο αλκοόλ, προσπαθώντας να ξεχάσει έστω και λίγο τον πόνο και την οργή του. Η γυναίκα του, Μαίρη, συνεχίζει τη ζωή της και ξαναπαντρεύεται. Ο Φρέντι, που θεωρεί υπεύθυνο για όσα συμβαίνουν στη ζωή του τον οδηγό που παρέσυρε την κόρη του, Τζον, θέλει να εκδικηθεί και όταν πληροφορείται πως εξέτισε την ποινή του και αποφυλακίζεται, αποφασίζει να τον σκοτώσει και πηγαίνει να τον βρει στο τροχόσπιτο που μένει. Τον απειλεί, αλλά ο Τζον, που ακόμα βασανίζεται από ενοχές, δεν κάνει τίποτα για να αμυνθεί. Ο Φρέντι τον σημαδεύει με το όπλο, αλλά αυτό τελευταία στιγμή δε δουλεύει και ο Φρέντι, του δίνει τρεις μέρες προθεσμία...

Η ταινία «Τρεις μέρες προθεσμία» γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από τον διάσημο ηθοποιό Σον Πεν και αποδεικνύει μια αρτιότητα, αλλά και αυθεντικότητα στον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται την κάμερα, αλλά και τους συναδέλφους του. Μακριά από τους αφηγηματικούς κανόνες του Χόλιγουντ, εναλλάσσει πυρακτωμένες σκηνές και υπέροχα διαστήματα εγκαρτέρησης και περισυλλογής, που παραπέμπουν στη δουλιά του Τζον Κασσαβέτη. Το φιλμ επιχειρεί μια μελέτη πάνω στην έννοια της ενοχής και της λύτρωσης, εξετάζοντάς τες από δυο διαφορετικές εκδοχές - τόσο από τη μεριά του «θύματος» όσο και από του «θύτη» - καταλήγοντας στην παθητική στάση που επιλέγουν δυο άνθρωποι βασανισμένοι. Παίζουν: Τζακ Νίκολσον, Ρόμπιν Ράιτ Πεν, Αντζέλικα Χιούστον, Ντέιβιντ Μορς, Ρίτσαρντ Μπράντφορντ, Ρόμπι Ρόμπερτσον, Τζον Σάβατζ.

«Η άπιστη». Κοινωνικό δράμα σε σκηνοθεσία Αντριαν Λέιν.

Μια τριανταπεντάχρονη παντρεμένη γυναίκα, η Κόνι Σάμνερ, ζει στη σύγχρονη Νέα Υόρκη, ευτυχισμένη με το σύζυγό της, Εντουαρντ, και το γιο τους. Ολα θα αλλάξουν όταν θα βρεθεί στο δρόμο της ένας άγνωστος γοητευτικός άντρας, ένας Γάλλος πωλητής βιβλίων. Ενας απρόσμενος και θυελλώδης δεσμός με τον όμορφο και αρκετά νεότερό της άντρα θα τινάξει στον αέρα τη σχέση της με το σύζυγό της. Οταν ο Εντουαρντ ανακαλύπτει την απιστία, τυφλωμένος από τη ζήλια, βρίσκεται αντιμέτωπος με τον εραστή της γυναίκας του για να ανακαλύψει ένα πρωτόγνωρο κύμα οργής να τον κατακλύζει... Μπορεί το ζευγάρι, έχοντας πέσει σε τρία από τα δέκα βιβλικά αμαρτήματα, και με τη δαμόκλειο σπάθη των τύψεων να επικρέμαται πάνω από τα κεφάλια τους, να ανασυνθέσει το διαλυμένο παζλ της σχέσης του; Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Νταϊάν Λέιν, Ολιβιέ Μαρτίνεζ («Aλτερ», 21.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ