Τετάρτη 22 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΠΑΝΓΚΛΑΝΤΕΣ
Δημοκρατία ζητούν οι φοιτητές

ΝΤΑΚΑ.--

Αιματηρές συγκρούσεις ξέσπασαν το βράδυ της Δευτέρας σε τρία Πανεπιστήμια της πρωτεύουσας του Μπαγκλαντές, Ντάκα, με τους φοιτητές να απαιτούν την απόσυρση των ισχυρών στρατιωτικών δυνάμεων από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και επαναφορά της χώρας στη δημοκρατία. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Μπαγκλαντές, τους τελευταίους έξι μήνες, με απόφαση της προσωρινής κυβέρνησης, βρίσκεται σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, που επιβλήθηκε με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της πολιτικής βίας και απαγορεύει διαδηλώσεις και κάθε πολιτική δραστηριότητα.

Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν μετά από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, σε γήπεδο της πανεπιστημιούπολης, όταν χιλιάδες φοιτητές άρχισαν να διαμαρτύρονται για τις ισχυρότατες στρατιωτικές δυνάμεις που κατακλύζουν τα πανεπιστήμια. Ο στρατός επιτέθηκε για να σταματήσει τη διαμαρτυρία, με αποτέλεσμα οι ταραχές να πάρουν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Πάνω από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ η κυβέρνηση απειλεί με κυρώσεις κατά των «ταραξιών», ακόμα και με αποβολή τους από το Πανεπιστήμιο.

Στο χορό μπήκε και η αστυνομία, η οποία προσπάθησε να διαλύσει τους φοιτητές χρησιμοποιώντας σφαίρες καουτσούκ και δακρυγόνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ