Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Αμυνα ζώνης

Στο αστυνομικό μυθιστόρημα «Αμυνα ζώνης» του Πέτρου Μάρκαρη βασίζεται η ομότιτλη σειρά, που θα προβάλλεται από τον Οκτώβρη στη ΝΕΤ. Το σενάριο διασκευάστηκε από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ενώ η σκηνοθεσία ανήκει στον Φίλιππο Τσίτο.

Ο αστυνόμος Χαρίτος δουλεύει στο τμήμα ανθρωποκτονιών. Είναι ένας άνθρωπος λογικός, μετρημένος, ηθικός. Για να ξεκουραστεί από τη δουλιά και τις οικογενειακές του έγνοιες, διαβάζει φανατικά λεξικά, ανακαλύπτοντας στην ετυμολογία των λέξεων την ισορροπία που λείπει από τη ζωή. Ενας σεισμός, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών του διακοπών, θα αποκαλύψει το θαμμένο πτώμα αγνώστου ανδρός. Παράλληλα, η δολοφονία ενός πασίγνωστου ανθρώπου της νύχτας, ιδιοκτήτη σκυλάδικων, αλλά και πανάκριβων εστιατορίων, ξεσκεπάζει ένα δαίδαλο ύποπτων συμφωνιών, που εμπλέκουν πολιτικούς, μαφιόζους, πρεζόνια, ποδοσφαιριστές της Γ' Εθνικής και εταιρίες δημοσκοπήσεων. Ο αστυνόμος Χαρίτος αναλαμβάνει την έρευνα και των δύο φόνων και, όσο πιο κοντά έρχεται στην αλήθεια, τόσο πιο επικίνδυνα έρχεται αντιμέτωπος με μια άμυνα ζώνης που κανείς δεν τολμά να σπάσει...

Ο αστυνόμος Χαρίτος δεν είναι μια μακρινή φιγούρα. Είναι ένας γνώριμος τύπος, οικείος και συμπαθής, κυνικός και δυναμικός, ένας ήρωας που γρήγορα κερδίζει την αμέριστη προσοχή του κοινού. Η οικογένειά του, οι βοηθοί, οι άνθρωποι που τον περιστοιχίζουν και εκείνοι τους οποίους ερευνά μοιάζουν με τους ανθρώπους που συναντάμε καθημερινά, είτε γύρω μας είτε στα δελτία ειδήσεων. Ο χώρος όπου κινείται είναι η Αθήνα, με τα προβλήματα, τις γειτονιές και τις χάρες της, όπως τη βλέπουμε και τη ζούμε. Τους ήρωες της ιστορίας ενσαρκώνουν οι Μηνάς Χατζησάββας, Γιώτα Φέστα, Αντώνης Καφετζόπουλος, Σοφία Σεϊρλή, Λαέρτης Μαλκότσης, Κόρα Καρβούνη, Μάκης Παπαδημητρίου, Μαρίσα Τριανταφυλλίδου κ.ά. Τη μουσική της σειράς συνθέτει ο Σταύρος Ξαρχάκος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ