Σάββατο 25 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΔΗΓΟΙ ΦΟΡΤΗΓΩΝ
Ατέλειωτες ώρες στο τιμόνι με εκβιασμούς

Με την απειλή της απόλυσης οι εργοδότες υποχρεώνουν τους οδηγούς φορτηγών σε υπερωριακή εργασία, με την ανοχή των αρμόδιων κρατικών αρχών. Αυτό καταγγέλλουν με επιστολή τους προς τον υπουργό Απασχόλησης οι εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συνδικάτων Επαγγελματιών Οδηγών Μεταφοράς και του Συνδικάτου Οδηγών Αυτοκινήτων Μακεδονίας Θράκης ο «Ερμής».

Οπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των οδηγών, αν και για το θέμα αυτό έχουν ενημερώσει εγγράφως και επανειλημμένα από το 2002 όλους τους αρμόδιους υπουργούς, εντούτοις το απαράδεκτο αυτό καθεστώς της καταστρατήγησης της εργατικής νομοθεσίας περί υπερωριών, συνεχίζεται. Οι οδηγοί υποχρεώνονται από τους εργοδότες με την απειλή της απόλυσης, να βρίσκονται πολλές ώρες στο τιμόνι, χωρίς ανάπαυση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οδική ασφάλεια.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εκπροσώπων των οδηγών, δεκάδες εταιρείες μεταφοράς έχει αποδειχτεί μετά από έλεγχο ότι παρανομούν, αλλά κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει τιμωρηθεί.

Τα ερωτήματα που θέτουν προς τον υπουργό οι συνδικαλιστές είναι: «Ποια δύναμη παρεμβαίνει και δεν πληρώνουν οι υπεύθυνοι. Γιατί το ΙΚΑ μεροληπτεί και χαρίζει εκατομμύρια ευρώ στις μεταφορικές εταιρείες. Γιατί και ποιος σταματά τις Επιθεωρήσεις Εργασίας, οι οποίες αν και διαπιστώνουν σωρεία παραβάσεων, δε στέλνουν τα στοιχεία στον εισαγγελέα;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ