Σάββατο 25 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Με ελπίδες στην Οζάκα

Στη μάχη μπαίνει σήμερα ο Περικλής Ιακωβάκης

Sportidea

Στη μάχη μπαίνει σήμερα ο Περικλής Ιακωβάκης
Η ώρα του κορυφαίου γεγονότος του κλασικού αθλητισμού ήρθε. Για εννιά μέρες, από σήμερα τα ξημερώματα ως το απόγευμα της 2ης του Σεπτέμβρη, η «αφρόκρεμα» του στίβου θα είναι συγκεντρωμένη στην Οζάκα της Ιαπωνίας για το 11ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Περισσότεροι από 1.800 αθλητές και αθλήτριες από 203 χώρες θα προσπαθήσουν στο στάδιο Ναγκάι, χωρητικότητας 50.000 θεατών, να περάσουν το όνομά τους στην Ιστορία και να «γράψουν» τη δική τους σελίδα στο μεγάλο βιβλίο του θεσμού.

Ανάμεσά τους είναι και 27 εκπρόσωποί μας, με τις ελληνικές ελπίδες για μετάλλια να επικεντρώνονται κυρίως στον Περικλή Ιακωβάκη - μπαίνει σήμερα στη μάχη των προκριματικών - στα 400μ. εμπόδια (47.82 και 48.35 φέτος) και στην Πηγή Δεβετζή στο τριπλούν (15.32 και 14.58). Τις δυνατότητες για να πετύχει κάτι καλό έχει η Φανή Χαλκιά στα 400μ. εμπόδια (52.77 ατομικό), παρά το γεγονός ότι μέσα στο καλοκαίρι λόγω προβλημάτων τραυματισμού δε συμμετείχε στο συγκεκριμένο αγώνισμα αλλά και η Αθανασία Τσουμελέκα στα 20χλμ. βάδην (1:29.12 και 1:33.58), η οποία επέστρεψε στη δράση μετά τη γέννηση του παιδιού της.

Τα προσόντα να μπουν στον τελικό έχουν ο Δημήτρης Τσιάμης και ο Κώστας Ζαλαγκίτης στο τριπλούν, όπως και ο έμπειρος Αλέξανδρος Παπαδημητρίου στη σφυροβολία. Τον ίδιο στόχο έχουν ακόμη η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου στη σφυροβολία, η Σάβα Λίκα στον ακοντισμό και η Αθανασία Πέρρα στο τριπλούν.


Από εκεί και πέρα, τουλάχιστον στα ημιτελικά μπορούν να φτάσουν η Χριστίνα Χαντζή στα 400μ. εμπόδια και η Φλώρα Ρεντούμη στα 100μ. εμπόδια. Καλά πλασαρίσματα θα επιδιώξουν να πετύχουν στο έπταθλο η έμπειρη Αργυρώ Στρατάκη και η νεότερη Βασιλική Δεληνικόλα (ξεκινούν σήμερα) ενώ το «νέο αίμα» του ελληνικού στίβου, ο Κώστας Δουβαλίδης στα 110μ. εμπόδια, η Αντωνία Στεργίου στο ύψος και ο Κώστας Στεφανόπουλος στα 50χλμ. βάδην θα αποκομίσουν σπουδαίες εμπειρίες, που δεν αποκλείεται να συνοδευτούν από επιτυχίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ