Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αγώνας ενάντια στην ασυδοσία

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με τη βύθιση του «EYROBULKER», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει: «Αγανάκτηση και οργή προκαλεί το νέο έγκλημα κατά του ναυτεργατικού κόσμου, που επέφερε το θάνατο ενός και τον τραυματισμό πέντε ναυτεργατών.

Αγανάκτηση και οργή για το αμόκ της εφοπλιστικής ασυδοσίας και την κυβερνητική πολιτική, που επιτρέπει στους εφοπλιστές να χρησιμοποιούν σαπιοκάραβα, για να αυξάνουν τα κέρδη τους. Αποδεικνύεται και πάλι: Για την κυβέρνηση και για το κεφάλαιο η ανθρώπινη ζωή δεν έχει την παραμικρή αξία. Γι' αυτό και η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης έχει προσλάβει τερατώδεις διαστάσεις.

Το ΚΚΕ τονίζει την αναγκαιότητα της ουσιαστικής υπεράσπισης της ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, τη λήψη πρόσθετων μέτρων για τα ανασφάλιστα και υπερήλικα πλοία, την απόσυρση των σαπιοκάραβων, τη διενέργεια συστηματικών, αυστηρών ελέγχων και τη θέσπιση αυστηρότατων ποινών. Είναι στο χέρι του ναυτεργατικού κινήματος να αντιδράσει αποφασιστικά, να ενισχύσει το μέτωπο της εργατικής τάξης ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης και των εφοπλιστών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ