Τετάρτη 29 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΕΝΤΕ ΚΟΥΒΑΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Μηνύματα συμπαράστασης από όλο τον κόσμο

ΑΒΑΝΑ.--

Συνεχίζουν να καταφτάνουν στην Κούβα μηνύματα συμπαράστασης από μέλη της διεθνούς κοινότητας των νομικών σε ό,τι αφορά στην υπεράσπιση των πέντε Κουβανών πατριωτών, οι οποίοι βρίσκονται σχεδόν 9 χρόνια άδικα φυλακισμένοι στις ΗΠΑ επειδή υπερασπίστηκαν την πατρίδα τους ξεσκεπάζοντας επιθετικά σχέδια ενάντιά της από αντικουβανικές ομάδες που λειτουργούν ανενόχλητα στις ΗΠΑ.

Στις 20 του Αυγούστου διεξήχθη η ακροαματική διαδικασία στο Εφετείο της Ατλάντα για την υπόθεση των πέντε Κουβανών και λεπτομέρειες γι' αυτή παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια συζήτησης στην κρατική τηλεόραση της Κούβας την περασμένη Δευτέρα. Η ομάδα υπεράσπισης των «πέντε» επικεντρώθηκε σε 3 θέματα κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, και συγκεκριμένα στην κατηγορία για συνωμοσία με σκοπό φόνο ενάντια στον Χεράρντο Ερνάντες, για κατασκοπία ενάντια στον Χεράρντο, στον Αντόνιο και τον Ραμόν και στην εμφανώς αυθαίρετη συμπεριφορά του εισαγγελέα των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της Κουβανικής Εθνοσυνέλευσης, Ρικάρντο Αλαρκόν, κατήγγειλε την αδικοπραγία των δημόσιων κατηγόρων, τη συγκεκριμένη διαδικασία σύλληψης και κράτησής τους, αλλά και το ρόλο της κουβανικής μαφίας στο Μαϊάμι. Επισήμανε ότι η αυθαιρεσία του Γραφείου του Εισαγγελέα ήταν τέτοια που θα μπορούσε να ακυρώσει τη δίκη και τις πολύχρονες ποινές που τους έχουν επιβληθεί. Επίσης, υπογράμμισε ότι η διαδικασία ενάντια στους πέντε Κουβανούς αποτέλεσε ένα βραβείο παρηγοριάς στη μαφία του Μαϊάμι αφού είχε υποστεί σημαντικό χτύπημα με την παράδοση του μικρού Ελιάν Γκονζάλες στον πατέρα του και την επιστροφή τους στην Κούβα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ