Κυριακή 2 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ - ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ Σε κατάσταση ομηρίας των συνεπειών από την κρίση στα στεγαστικά δάνεια μειωμένης εξασφάλισης εξακολουθούν να βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ από ό,τι φαίνεται η μείωση των επιτοκίων δεν προσφέρει επαρκή ανακούφιση. Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων ελαττώθηκαν για δεύτερη συνεχή βδομάδα, όπερ σημαίνει ότι η ζήτηση είτε για αγορά κατοικίας είτε για αναχρηματοδότηση στεγαστικών δανείων εξασθένησε. Σύμφωνα με στοιχεία της Ενωσης Στεγαστικών Τραπεζών, ο εποχικά προσαρμοσμένος δείκτης αιτήσεων για έγκριση στεγαστικού δανείου τη βδομάδα 20-24 Αυγούστου 2007 υποχώρησε κατά 4%.

ΗΠΑ - ΑΝΕΡΓΙΑ Απρόβλεπτη άνοδο παρουσίασαν οι νέες αιτήσεις χορήγησης επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη βδομάδα, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Απρίλη. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας της χώρας, οι νέες αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 9.000 και έφτασαν στις 334.000, έναντι προβλέψεων για 322.000.

ΕΕ - ΕΠΙΤΟΚΙΑ Η συρρίκνωση της πιστωτικής αγοράς πιθανόν θα μεταθέσει την αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για μετά το Σεπτέμβρη και η όποια μετέπειτα αύξηση πάνω από το 4,25% φαίνεται αυτή τη στιγμή πολύ απίθανη, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters. Εξήντα δύο από τους 82 οικονομολόγους που ερωτήθηκαν στο διάστημα 28-30 Αυγούστου προέβλεψαν ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά στο 4% στη συνεδρίαση της 6ης Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ