Κυριακή 2 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ομολογία υποκλοπών

Για πρώτη φορά, την περασμένη Τετάρτη, η κυβέρνηση Μπους ομολόγησε δημοσίως ότι όλες οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών παρακολουθούν και καταγράφουν τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις των πελατών τους. Η ομολογία έγινε από τον Μάικ Μακ Κόνελ, διευθυντή της Υπηρεσίας Τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση και ο κ. Μακ Κόνελ υποχρεώθηκαν να αποκαλύψουν το «κρατικό μυστικό», εξαιτίας της σωρείας των μηνύσεων κατά των εταιρειών από πελάτες τους που αντελήφθησαν ότι τα τηλέφωνά τους παρακολουθούνταν συστηματικά.

Μπροστά στο ενδεχόμενο μιας καταδίκης των εταιρειών που θα επέφερε και βαρύτατα πρόστιμα, οι ίδιες οι εταιρείες ζήτησαν κάλυψη από την κυβέρνηση.

Ο κ. Μακ Κόνελ ζήτησε από τα μέσα ενημέρωσης να μη δώσουν έκταση στο θέμα, γιατί έτσι θα πληγεί το σύστημα συλλογής πληροφοριών για την τρομοκρατία και οι τρομοκράτες θα πάρουν τα μέτρα τους.

Και ενώ οι δηλώσεις Μακ Κόνελ συνιστούν ομολογία της μαζικής παραβίασης των δημοκρατικών ελευθεριών και των ατομικών δικαιωμάτων στο όνομα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών ζητούν από τη Δικαιοσύνη και την κυβέρνηση «αναδρομική ασυλία»!

Με δύο λόγια θέλουν να μείνουν ατιμώρητες και για παρακολουθήσεις που έκαναν στο παρελθόν, όταν δεν ίσχυαν τα «έκτακτα μέτρα» της κυβέρνησης Μπους για την αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας».

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για τον αριθμό των ατόμων, των οποίων παρακολουθούνται οι συνδιαλέξεις με αποφάσεις δικαστηρίων, απέφυγε να απαντήσει, αλλά στο δικαστήριο όπου δικαζόταν η εταιρεία ΑΤ&Τα αποκαλύφθηκε ότι μόνον η συγκεκριμένη εταιρεία παρακολουθεί με εντάλματα 2.181 πολίτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ