Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ντίνος Καπέλας
Ντίνος Καπέλας
Φωτ.

Στη μνήμη του παλαίμαχου κομμουνιστή, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, αλύγιστου Μακρονησιώτη, βουλευτή της προδικτατορικής ΕΔΑ και επί σειρά ετών μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΝΙΑΡΗ, η αγαπημένη σύζυγός του Κατερίνα, ενόψει και του προεκλογικού αγώνα, προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Νέας Κυψέλης, 300 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.2

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου φίλου μου ΝΤΙΝΟΥ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ, στελέχους του ΕΑΜικού αντιστασιακού κινήματος. Καθώς επίσης στη μνήμη των αντιστασιακών αδελφών μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΦΩΤΗ και ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΚΡΑΝΙΑ, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Βύρωνα, 105 ευρώ στο ΚΚΕ για τον εκλογικό αγώνα.

Σωτήρης Κράνιας

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη των γονιών μας ΝΙΚΟΛΑΟΥ (Κούλη) ΠΥΡΟΜΑΛΗ και ΙΩΑΝΝΑΣ (Γιαννίτσας) ΠΥΡΟΜΑΛΗ, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Καλογρέζας, 150 ευρώ στο ΚΚΕ για τον εκλογικό αγώνα.

Κική, Ασπασία, Χρήστος

* * *

Φωτ. 2

Στην ακριβή μνήμη της αξέχαστης ΕΠΟΝίτισσας και παλαίμαχης αγωνίστριας - κομμουνίστριας ΜΑΡΙΑΣ ΡΑΠΤΗ από την Αρτα, που με τις σκληρές διώξεις, το 1945, βρεθήκαμε μαζί εξορία στην Αλόννησο και των τριών αγωνιστών - κομμουνιστών ΝΤΙΝΟΥ ΚΑΠΕΛΑ,με τον οποίον βρεθήκαμε μαζί εξορία, στη μονή «Μοντέ» Ραχών Ικαρίας, Δεκέμβρη μήνα σε μια χαράδρα, σε ένα χορταριασμένο «τσαρδάκι», του ΝΤΙΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (Ικαρου) στρατιωτικού διοικητή του ΕΠΟΝίτικου τμήματος του 3ου Τάγματος του 12ου Συντάγματος νομού Ηλείας του ΕΛΑΣ, καθώς επίσης στη μνήμη των λαμπρών αγωνιστών της διοίκησης του Τάγματος αυτού, και του θαυμάσιου συντρόφου και συντοπίτη μου ΜΠΑΜΠΗ ΖΟΥΠΙΝΑ, προσφέρω 30 ευρώ στο Κόμμα μας - το ΚΚΕ - μέσω ΚΟΒ Ανω Πετραλώνων.

Παναγιώτης Κράνιας
Παναγιώτης Κράνιας
Mπάρμπα Θάνος Περρέας, 85χρονος αντιστασιακός - ανάπηρος πολέμου και συναγωνιστής τους

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΟΥΛΕΛΗ, μέλους του ΚΚΕ, η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Αιγάλεω.

* * *

Φωτ.

Στις 11 Μάη 2007 «έφυγε» ο πολυαγαπημένος σύζυγος, πατέρας και παππούς ΓΕΩΡΓΙΟΣ Αλέξανδρου ΣΤΑΜ’ΤΗΣ. Γεννήθηκε το 1918 στο Πήλιο. Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο και ασχολήθηκε με αγροτικές δουλιές για να συντηρήσει την οικογένειά του, αλλά και να καταλάβει πώς βγαίνει το ψωμί με ιδρώτα και πόνο. Στρατιώτης το 1940, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του Αλβανικού μετώπου και με το όπλο στο χέρι πολέμησε για τη λευτεριά και την ανεξαρτησία της πατρίδας. Τότε γνωρίστηκε με αριστερούς συμπολεμιστές του, φορείς των ιδανικών του σοσιαλισμού.

Στην Αθήνα ήρθε το 1942, όταν στέναζε κάτω από τη γερμανική μπότα. Εντάχθηκε στις αντιστασιακές οργανώσεις και υπηρέτησε στην Πολιτοφυλακή Βόλου.

Το 1947 κατέφυγε στα τμήματα του ΔΣΕ στη Ρούμελη.

Με το τέλος του Εμφύλιου, πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, φοίτησε στη Σχολή Αξιωματικών και ήταν πρόεδρος της 6ης Πολιτείας των Πολιτικών Προσφύγων.

Υπήρξε καλός οικογενειάρχης, καλοκάγαθος και δημιουργικός.

Φώτης Κράνιας
Φώτης Κράνιας
Επαναπατρίστηκε με την οικογένειά του το 1976. Ηταν τακτικός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη» και συνδρομητής στο περιοδικό «Εθνική Αντίσταση».

Στη μνήμη του, η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν 30 ευρώ στο ΚΜΙΕΑ.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΤΑΚΗ ΧΙΟΥΡΕΑ, από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης του Κέντρου Μελέτης Ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης, στο οποίο έχει προσφέρει τεράστιο έργο, η ΝΕ Μεσσηνίας της ΠΕΑΕΑ προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΜΙΕΑ.

* * *

Για τον αγώνα του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό, τον οποίον ο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ θα ήθελε να τον ζήσει, προσφέρω στην ΚΟΒ Φάρου Ανω Νέας Σμύρνης 50 ευρώ.

Α. Μ.


Νικόλαος Πυρομάλης
Νικόλαος Πυρομάλης

Ιωάννα Πυρομάλη
Ιωάννα Πυρομάλη

Μαρία Ράπτη
Μαρία Ράπτη

Μελέτης Κανιάρης
Μελέτης Κανιάρης

Γιώργος Σταμάτης
Γιώργος Σταμάτης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ