Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
Τηλεόραση
Το «ξύπνημα» της ημέρας και του ποταμού

Μια δραματική ταινία του Ζακό βαν Ντορμαέλ θα παρουσιαστεί από την ΕΤ-3 στις 24.00. «Η Ογδοη μέρα » είναι μια ιστορία που καταγράφει τη σύγκρουση των δύο κόσμων: του φυσιολογικού και του αφύσικου. Ο Χάρι είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος, ένας μοναχικός πολυάσχολος επαγγελματίας, που τον έχει εγκαταλείψει η γυναίκα του, αφού του πήρε και τα δυο παιδιά. Είναι σχεδόν ένας άνθρωπος χωρίς ταυτότητα, ένας άνθρωπος μόνος μεν, «φυσιολογικός» δε. Η ζωή του, ωστόσο, θα αλλάξει από τη στιγμή που θα συναντήσει τον Ζορζ, ένα άτομο που πάσχει από το σύνδρομο Ντάουν και το έχει σκάσει από το Ιδρυμα, στο οποίο είναι κλεισμένος, αναζητώντας το πατρικό του σπίτι. Στην αρχή ο Χάρι προσπαθεί να τον ξεφορτωθεί, αλλά ο άλλος δε διανοείται να αφήσει τον καινούριο του φίλο με τίποτε στον κόσμο. Αυτοί οι δυο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι μεταξύ τους, σιγά σιγά θα γνωριστούν και μέσα από μια πορεία γεμάτη εκπλήξεις θα γίνουν αχώριστοι φίλοι. Εξαιρετικές ερμηνείες και από τους δυο συμπρωταγωνιστές, του Ντανιέλ Οτέιλ και του Πασκάλ Ντικέν - ο τελευταίος πάσχει πραγματικά από το σύνδρομο Ντάουν. Η ταινία είναι πλημμυρισμένη από λυρισμό και μαγικό ρεαλισμό.

Από τον ALPHA στις 21.05 «Κυριακάτικο ξύπνημα» του Μιχάλη Κακογιάννη. Μια αλησμόνητη ελληνική ταινία που όσες φορές και να την έχει κανείς δει δεν τη χορταίνει. Είναι η ιστορία μιας νεαρής πωλήτριας και ενός φτωχού καλλιτέχνη που και οι δύο διεκδικούν τον πρώτο αριθμός του λαχείου. Τα πολλά μηδενικά τους κάνουν να αντιπαθήσουν στην αρχή ο ένας τον άλλον και στη συνέχεια τα ίδια μηδενικά... εκμηδενίζονται και τους ενώνουν. Είναι η πρώτη ταινία του σκηνοθέτη και είναι αυτή που έφερε κάτι καινούριο τότε στο ελληνικό σινεμά. Με τους: Ελλη Λαμπέτη, Γιώργο Παππά και τον Δημήτρη Χορν.

Από το STAR στις 22.00 «Αγριος ποταμός» του Κέρτις Χάνσον. Η Γκέιλ, μια πρώην αθλήτρια του ράφτινγκ, που ζει σε μια μεγάλη πόλη, έρχεται στο ποτάμι της παιδικής της ηλικίας για να περάσει ένα όμορφο, οικολογικό γουικέντ με τον γιάπι σύζυγό της και το παιδί της. Το Σαββατοκύριακο, όμως, δυστυχώς δε θα είναι ούτε ήρεμο ούτε οικολογικό, αλλά μάλλον εφιαλτικό. Δυο ληστές θα τους αιχμαλωτίσουν και θα τους εκβιάσουν. Πρόκειται για ένα περιπετειώδες θρίλερ, με εντυπωσιακές σκηνές και προβλέψιμο τέλος... Με τη Μέριλ Στριπ και τον Κέβιν Μπέικον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ