Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Πορεία στη ΔΕΘ

Διαμαρτύρονται για τα πρόστιμα που τους επέβαλε η ΔΕΗ

Πορεία 55 χιλιομέτρων αρχίζουν αύριο Πέμπτη οι αγρότες της Χαλκιδικής, μετά από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα τους, διαμαρτυρόμενοι για τα «τσουχτερά» πρόστιμα που τους έχει επιβάλει η ΔΕΗ, με το πρόσχημα της υπερκατανάλωσης ρεύματος. Οι αγρότες θα ξεκινήσουν από τη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής και την επόμενη μέρα θα φτάσουν στη Θεσσαλονίκη, στο χώρο της ΔΕΘ, με σκοπό να συναντήσουν τον πρωθυπουργό και να του υποβάλλουν τα αιτήματά τους. Οι αγρότες φέρονται αποφασισμένοι να διανυκτερεύσουν έξω από το «Μακεδονία Παλλάς», μέχρι να γίνει αυτή η συνάντηση.

Οπως τονίζουν, η ΔΕΗ απαιτεί την είσπραξη αναδρομικά για μια πενταετία των δήθεν υπερβάσεων στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος στις αρδευτικές τους γεωτρήσεις. Τα πρόστιμα αυτά κυμαίνονται από 15.0000 ευρώ έως 50.0000 ευρώ και αφορούν την περίοδο 1999 - 2006 για κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, σε περίπου 200 γεωτρήσεις. Αυτό, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν, αποτελεί «θηλιά στο λαιμό» μεγάλης μερίδας των παραγωγών του Νομού και ζητούν από την κυβέρνηση να σκύψει με ευαισθησία στο ζήτημα, ώστε να μην «εξοντωθεί», ο αγροτικός κόσμος της περιοχής.

Πάντως, η ΔΕΗ με χτεσινή της ανακοίνωση ουσιαστικά παραδέχεται το δίκιο των αγροτών που υποστήριζαν ότι η ΔΕΗ στις χρεώσεις της δεν έλαβε υπόψη το γεγονός πως οι συγκεκριμένοι παραγωγοί δικαιούνταν να αρδεύουν εκτάσεις μεγαλύτερες από αυτές που αναφέρονταν στις καταστάσεις της Επιχείρησης και για το λόγο αυτό είχαν μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος. Ετσι, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «η ΔΕΗ προτίθεται, μετά από μελέτη, να συνεκτιμήσει τα στοιχεία των νέων Δελτίων Νο1 που εκδίδει η Νομαρχία (για το πόσες εκτάσεις καλλιεργεί το κάθε αγροτικό νοικοκυριό), τόσο για το διάστημα που έχει διακοπεί το Αγροτικό Τιμολόγιο, όσο και για την 5ετία της αναδρομικής χρέωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ