Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Απειλεί με διακοπή νερού - ρεύματος τη Γάζα

ΡΑΜΑΛΑ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.--

Το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν πλήγματα σε κέντρα παροχής ζωτικών υπηρεσιών στη Λωρίδα της Γάζας, όπως υδροδότηση ή ηλεκτροδότηση, ή η, έστω και μερική, διακοπή τους φέρεται να εξετάζει η ισραηλινή ηγεσία, ως «μέτρο αντιμετώπισης της συνεχόμενης εκτόξευσης ρουκετών στο ισραηλινό έδαφος από τη Λωρίδα της Γάζας». Μια τέτοια προοπτική χαρακτηρίστηκε, μάλλον, απίθανη από αναλυτές εξαιτίας της διεθνούς κατακραυγής που θα προκαλούσε.

Εντούτοις, σημαντικό είναι ότι τίθεται προς συζήτηση, χωρίς να διαψεύδεται αυτό, καθώς το χτεσινό Υπουργικό Συμβούλιο Ασφαλείας έκρινε ότι δεν υπάρχει λόγος εξαπόλυσης ευρείας στρατιωτικής επιχείρησης κατά της Λωρίδας, αφού τέτοιου είδους λύσεις έχουν κριθεί ανεπαρκείς. Προς το παρόν, ο ισραηλινός στρατός θα συνεχίσει τις περιορισμένες εισβολές και στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Οχθη, όπου χτες τραυματίστηκαν τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες από έκρηξη κατά την εισβολή τους στη Νάμπλους.

Τέλος, χτες, η ανεξάρτητη επιτροπή που ερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες εξαπολύθηκε ο περυσινός πόλεμος κατά του Λιβάνου, ανακοίνωσε ότι καθυστερεί τη δημοσιοποίηση των τελικών της πορισμάτων, για να δοθεί χρόνος στους πολιτικούς που εμπλέκονται και βαρύνονται με κατηγορίες να δώσουν εξηγήσεις (συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ