Κυριακή 9 Σεπτέμβρη 2007 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Νικόλαος Μαλτέζος
Νικόλαος Μαλτέζος
Φωτ.

Το Σεπτέμβρη μήνα του 1914 γεννήθηκε στον Αλμυρό Μαγνησίας ο αγαπημένος μας σύντροφος, σύζυγος, πατέρας και παππούς ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ. Στα 83 χρόνια που έζησε και από τα φοιτητικά χρόνια του, πέρασε μια ζωή γεμάτη αγώνες και θυσίες, φυλακίσεις, εκτοπίσεις και βασανιστήρια. Παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας από τις κακουχίες, έμεινε ολόρθος, πιστός στα ιδανικά τα οποία πίστεψε. Ηταν μια ζωή, που πολλοί αγωνιστές, μέλη και στελέχη του ηρωικού Κουκουέ κουβαλούν στην πλάτη τους.

Η τραγική περίοδος που βιώνουμε σήμερα, δεν έχει προηγούμενο. Ξεχειλίζει η οργή και η αγανάκτηση για όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Το Κόμμα μας, το ΚΚΕ, πολλά προέβλεψε και επισήμανε τους κινδύνους, πρωτοστάτησε στους αγώνες, προσπάθησε με τις δυνατότητες που διέθετε να ενημερώσει για τις συνέπειες που μας περιμένουν από την αντιλαϊκή πολιτική των δύο κομμάτων της εξουσίας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Εν ονόματι της ανταγωνιστικότητας και του κέρδους για το κεφάλαιο, όλα τα καταπάτησαν και ξεπούλησαν τα πάντα.

Αλήθεια, τι θα πούνε από τα προεκλογικά μπαλκόνια για την καταστροφή της χώρας!

Μαύρο κατάμαυρο και στους δυο. Αυτό τους αξίζει.

Η ψήφος στο ΚΚΕ θα πιάσει τόπο.

Στην αξέχαστη μνήμη του συντρόφου μου Γιώργου και με την ευχή για καλύτερο αποτέλεσμα στις εκλογές για το Κόμμα μας και για το καλό του τόπου, προσφέρω 300 ευρώ στην ΚΕ του ΚΚΕ και 100 ευρώ στην ΚΟΒ Σκοπευτηρίου Καισαριανής για τον εκλογικό αγώνα.

Κώστας Γκιζιώτης
Κώστας Γκιζιώτης
Αυτό μπορώ να προσφέρω, αφού δεν είμαι σήμερα στην ενεργό δράση.

Γιάννα Τρικαλινού

* * *

Στη μνήμη των συντρόφων μου που έφυγαν από τη ζωή και είχα την τύχη και την τιμή να τους γνωρίσω, Χαρίλαο Φλωράκη, Αντώνη Καλαμπόγια, Γιάννη Λίππα, Διονύση Τζιβρά, Γεράσιμο Κουτροκόη, Στρατή Τσαμπή και Βαγγελιώ Λογαρά, τους ανιδιοτελείς κομμουνιστές, που με τη στάση τους αποτέλεσαν παράδειγμα προς μίμηση για τους νεότερους, προσφέρω στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Αρτέμιδας το ποσό των 500 ευρώ.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω, όλους τους συντρόφους στελέχη και εργαζόμενους στην Κεντρική Επιτροπή για την άριστη συνεργασία που είχα σαν εργαζόμενος εκεί.

Σ. Τ.

* * *

Φωτ.

Στις 2 Αυγούστου 2007 «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΕΜΟΠΟΥΛΟΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ, ο οποίος αγωνίστηκε ως το τέλος της ζωής του για την ειρήνη και το σοσιαλισμό.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 300 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Ημαθίας.

Η γυναίκα του Χάιδω, η κόρη του Ζίνη, οι εγγονές του Μαρία και Νάσια

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΤΑΣΟΥ ΤΣΙΡΟΠΟΥΛΑ και της κόρης του ΜΑΙΡΗΣ ΤΣΙΡΟΠΟΥΛΑ, η οποία «έφυγε» πρόσφατα, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 400 ευρώ, μέσω ΚΟ Λιβαδειάς.

Αλέκος Σουλαμίδης
Αλέκος Σουλαμίδης
Κάκια και Ζωή Τσιροπούλα

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 15 χρόνια από το θάνατο του αξέχαστου ΑΛΕΚΟΥ ΣΟΥΛΑΜΙΔΗ από την Ποταμιά Κιλκίς, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος ζούσε στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Μάχη και τα παιδιά του Μιχάλης και Σοφία, που πάντα θα τον θυμούνται, προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ για την εκλογική μάχη, μέσω ΚΟΒ Πολίχνης.

* * *

Συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από το θάνατο του συζύγου μου ΟΔΥΣΣΕΑ ΠΟΛΙΔΗ.

Στη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πανοράματος Θεσσαλονίκης.

Μαρία Πολίδου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΚΟΛΙΑ ΝΙΚΗΤΙΔΗ (Αεροπόρου) και των ανταρτών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, οι οποίοι κατάγονταν από τη Μεγάλη Βρύση Κιλκίς, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Αλεξάνδρα Νικητίδου

* * *

Φωτ.

Στις 28 Μάη 2007 έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΕΡΓΚΙΔΗΣ, μέλος του ΚΚΕ. Γεννήθηκε το 1928 στη Νέα Βύσσα Εβρου. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ, πιάστηκε στις μάχες του Γράμμου και φυλακίστηκε.

Στη μνήμη του η συντρόφισσα της ζωής του Φανή και οι κόρες του Χρύσα και Ελένη προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Βύσσας, 200 ευρώ στο ΚΚΕ για τον εκλογικό αγώνα.

* * *

Φωτ.

Η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης - ΕΑΜ ΕΛΕΝΗ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ, η οποία δολοφονήθηκε από ταγματασφαλίτες τον Ιούνη 1944, ήταν σύνδεσμος των ανταρτών του ΕΛΑΣ με την οργάνωση της πόλης του Αγρινίου. Κάθε μέρα πήγαινε στα κτήματά της, έξω από την πόλη, και το βράδυ επέστρεφε με ξύλα στον ώμο. Είχε πέντε παιδιά.

Αγαπημένη μάνα μου! Από τότε που συμμετέχω ενεργά στους αγώνες του λαού για ένα καλύτερο αύριο, μου έγινε συνείδηση το μεγαλείο της προσφοράς σου. Για τον αγώνα έδωσες ακόμα και τη ζωή σου.

Γιώργος Τρικαλινός
Γιώργος Τρικαλινός
Για να συνεχίζεται ο αγώνας για τα ιδανικά για τα οποία έδωσες ό,τι πολυτιμότερο είχες, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Νέας Σμύρνης, 500 ευρώ για τον εκλογικό αγώνα και 30 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Βούλα Ανδρεοπούλου

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή πατέρα μου ΝΙΚΟΥ ΜΙΧΟΥ, καθώς επίσης στη μνήμη του αγωνιστή δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας ΣΑΒΒΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας, 200 ευρώ.

Βασιλική Μίχου

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή συζύγου μου ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ καθώς επίσης στη μνήμη των συντρόφων μου αγωνιστών ΣΑΒΒΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ, ΣΑΡΑΝΤΗ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ, ΜΗΤΣΟΥ ΣΦΑΝΤΟΥ, ΤΑΣΟΥ ΚΙΝΟΓΛΟΥ και ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΣΑΜΠΑΛΟΓΛΟΥ, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας, 100 ευρώ.

Νίτσα Παπανικολάου

* * *

Στη μνήμη των μελών του ΚΚΕ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΓΓΕΛΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑ, ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ, καθώς επίσης στη μνήμη του συζύγου μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Πετραλώνων.

Ντίνα Αναγνωστοπούλου

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 2 χρόνια από το θάνατο, στις 6 Σεπτέμβρη 2005, του ΣΤΕΡΓΙΟΥ Νικ. ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, Μακρονησιώτη και οπαδού του ΚΚΕ, ο οποίος συμμετείχε σε όλες τις αγωνιστικές εκδηλώσεις του Κόμματος.

Τάσος Τσιροπούλας
Τάσος Τσιροπούλας
Στη μνήμη του η σύζυγός του Πολυξένη προσφέρει 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» για τον εκλογικό αγώνα.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ΜΗΤΣΟΥ και ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΓΙΩΡΓΗ, μελών του ΚΚΕ, καθώς επίσης στη μνήμη του αξέχαστου φίλου ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΝΟΥ, ο οποίος «έφυγε» από την επάρατο πρόσφατα, προσφέρω στο ΚΚΕ 20 ευρώ.

Λυκούργος Τσιρίκος

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των 75 συγχωριανών μου από την Κορνοφωλιά Εβρου, μαχητών του ΔΣΕ, και των εξαδέλφων μου ΠΑΣΧΑΛΗ και ΕΛΕΝΗΣ ΒΑΣΙΛΟΥΔΗ και ΛΕΛΑΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ, προσφέρω στη ΝΕ Εβρου 1.000 ευρώ και 20 ευρώ στο «ΡιΖοσπάστη».

Γεώργιος Σταυρόπουλος

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του πατέρα μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟΛΑΚΗ και όλων των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ προσφέρω, μέσω ΝΕ Αρτας, 50 ευρώ στο ΚΚΕ για τον εκλογικό αγώνα.

Ιωάννης Νικολάκης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΥΡΑΚΑ, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ για τον προεκλογικό αγώνα, μέσω ΚΟΒ Δάφνης.

Φιλιώ Σύρακα

* * *

Φωτ.

Ο πολυαγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ, μέλος του ΚΚΕ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης - καπετάνιος του ΕΛΑΣ, αγωνίστηκε με πίστη και αυταπάρνηση ως το τέλος της ζωής του, στις 6 Γενάρη 2004, για τα ιδανικά του σοσιαλισμού. Για τη δράση του αυτή δέχτηκε διώξεις και φρικτά βασανιστήρια στην Ασφάλεια Περιστερίου, στη Γενική Ασφάλεια και στην ΕΣΑ. Εκτοπίστηκε το κολαστήριο της Μακρονήσου, στον Αϊ-Στράτη, στα Γιούρα και τη Λέρο.

Απόστολος Τριανταφυλλίδης
Απόστολος Τριανταφυλλίδης
Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ για τον εκλογικό αγώνα 500 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Περιστερίου.

Η σύζυγος και τα παιδιά του

Στέλλα - Γιώργος - Μπούκη

* * *

Φωτ.

Στις 10 Ιούνη 2007 έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΣΣΟΡΑΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης - Μακρονησιώτης.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», του οποίου ήταν καθημερινός αναγνώστης.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 9 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΖΙΩΤΗΣ, μέλος του ΚΚΕ, τίμιος και αγαπητός, σεμνός αγωνιστής της Αριστεράς.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 200 ευρώ για τον εκλογικό αγώνα του Κόμματός μας, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Παρασκευής».

Η γυναίκα του, τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΡΗΓΟΡΗ ΔΕΦΑΡΑΝΑ, μέλους του ΚΚΕ, η σύζυγός του Αγγελική και τα παιδιά του Γιώργος, Ευθαλία, Τζέκος Γιούρντας προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Ληξουρίου 200 ευρώ στο ΚΚΕ για να ανταποκριθεί καλύτερα στην εκλογική αναμέτρηση.

* * *

Φωτ.

Ο αγαπημένος μας ΝΙΚΟΛΑΟΣ Αργ. ΜΑΛΤΕΖΟΣ, μέλος του ΚΚΕ, ο οποίος άφησε την τελευταία πνοή του στον Πειραιά την 1η Σεπτέμβρη 1998, γεννήθηκε στα Χανιά το 1919. Εγινε μέλος του ΚΚΕ στα 17 χρόνια του, δούλεψε στην παρανομία και στην Κατοχή συμμετείχε ενεργά στην Εθνική Αντίσταση. Για την πατριωτική δράση και τις προοδευτικές ιδέες του διώχτηκε, εξορίστηκε, βασανίστηκε απάνθρωπα με αποτέλεσμα να προσβληθεί από φυματίωση.

Συμέλα Τριανταφυλλίδου
Συμέλα Τριανταφυλλίδου
Πιάστηκε και πάλι το 1967 με τη χούντα των Συνταγματαρχών και εξορίστηκε στα Γιούρα. Αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς δήλωση, με σοβαρά κλονισμένη την υγεία του, αλλά και με ακμαίο το ηθικό του. Συνέχισε τον αγώνα για τα ιδανικά του Κόμματος, χωρίς δισταγμό, όπως αρμόζει στους πατριώτες που αγωνίζονται για την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την προκοπή της πατρίδας.

Η γυναίκα του και οι κόρες του είναι υπερήφανες για το ήθος και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ για τον εκλογικό αγώνα 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Καμινίων Πειραιά.

Η συντρόφισσά του Γεωργία και οι κόρες του

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη του πατέρα μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΜΠΡΑΚΟΥ, τον οποίον δολοφόνησαν Χίτες στον Πάρνωνα και της μητέρας μας, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Πετρούπολης 400 ευρώ.

Σοφία και Αθανάσιος Βλάχος

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΟΥ, ο οποίος πέθανε πριν από 13 χρόνια, προσφέρω 150 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ταύρου.

Σοφία Φουρναράκου

* * *

Φωτ.

Ο ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ, ο οποίος «έφυγε» ξαφνικά στις 5 Αυγούστου 2007 έπειτα από αυτοκινητικό δυστύχημα, γεννήθηκε το 1926 στο Ανυδρο Γιαννιτσών. ΕΛΑΣίτης στην Κατοχή και μαχητής του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, έλαβε μέρος σε πολλές μάχες στο Καϊμακτσαλάν και αλλού. Εζησε πολιτικός πρόσφυγας, από το φθινόπωρο του 1949, στην Τσεχοσλοβακία και επαναπατρίστηκε το 1979. Εμεινε πιστός στα ιδανικά και τις αξίες του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του.

Νικόλαος Φουρναράκος
Νικόλαος Φουρναράκος
Η αδελφή μας ΑΘΗΝΑ ΜΠΟΥΤΟΥΛΗ, μαχήτρια του ΔΣΕ, σκοτώθηκε πολεμώντας στα Πατώματα Γράμμου το 1948.

Η μητέρα μας ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΛΕΜΩΝΙΔΗ ήταν αντάρτισσα του ΕΛΑΣ και μαχήτρια του ΔΣΕ.

Στη μνήμη τους, καθώς επίσης στη μνήμη των αδελφών της μητέρας μας ΛΑΖΑΡΟΥ και ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ και όλων των συγχωριανών μας από το Γιαννοχώρι Καστοριάς και το χωριό Νέα Φυλή Σερρών, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ηρακλείου Αττικής 150 ευρώ για την εκλογική επιτυχία του.

Οι αντιστασιακοί Ηλίας Μπουτούλης και η Ευθυμία Μπουντούλη, το γένος Λεμωνίδη.

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των αγαπημένων γονιών μας ΑΠΟΣΤΟΛΗ και ΣΥΜΕΛΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του λατρευτού αδελφού μας ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ στελέχους του ΚΚΕ, ο οποίος αγωνίστηκε για τα μεγάλα ιδανικά του ως το τέλος της ζωής του, προσφέρουμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ για την εκλογική μάχη, μέσω ΚΟΒ Βυζαντίου Καλαμαριάς.

Στάθης και Γιώτης


Γρηγόρης Δεφαράνας
Γρηγόρης Δεφαράνας

Στέλιος Σύρακας
Στέλιος Σύρακας

Στέλιος Καραχάλιος
Στέλιος Καραχάλιος

Ελένη Ανδρεοπούλου
Ελένη Ανδρεοπούλου

Κόλιας Νικητίδης
Κόλιας Νικητίδης

Παναγιώτης Λαμπράκος
Παναγιώτης Λαμπράκος

Στέργιος Παπαστεργίου
Στέργιος Παπαστεργίου

Νικόλαος Νικολάκης
Νικόλαος Νικολάκης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ