Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ
Η εργοδοτική τρομοκρατία δε θα περάσει

Θα μας βρουν μπροστά τους, σημειώνουν τα ταξικά σωματεία του νησιού

Τις διώξεις σε βάρος του προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ζακύνθου Τάκη Στρούζα και του προέδρου του σωματείου Θοδωρή Σαρακίνη, με τις οποίες η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου «Ζάντε Παρκ» προσπαθεί να ανακόψει τη δράση των ταξικών δυνάμεων στο νησί, καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους ταξικά σωματεία από τη Ζάκυνθο.

«Ολα αυτά δεν είναι τυχαία. Οι ξενοδόχοι στο νησί μας έχουν την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που τόσα χρόνια νομοθετούν για αυτούς. Αφαιρούν τα δικαιώματά μας που με αγώνες και αίμα έχουμε κατακτήσει» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ζακύνθου, καλώντας τους εργαζόμενους σε συσπείρωση και δράση μέσα απ' το σωματείο.

«Οι εργοδότες ενοχλούνται που το συνδικαλιστικό κίνημα είναι ταξικό, αγωνιστικά ενωμένο, γιατί τους χαλάει τα σχέδια για την ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων και τη μεγαλύτερη κερδοφορία τους», τονίζει ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιρειών και Γραφείων Ζακύνθου. Τα σχέδια της εργοδοσίας στο «Ζάντε Παρκ» καταγγέλλει και ο Σύνδεσμος Οικοδόμων Ζακύνθου, υπογραμμίζοντας ότι οι απαράδεκτες εργοδοτικές μεθοδεύσεις «για να καθυποτάξει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα του νησιού μας δε μας κάμπτουν, αντίθετα, μας ατσαλώνουν και μας δυναμώνουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ