Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ταυτότητα μιας γυναίκας

Τη δραματική ταινία «Ταυτότητα μιας γυναίκας», που τη σκηνοθεσία της υπογράφει ο αξιόλογος Μικελάντζελο Αντονιόνι, θα μεταδώσει απόψε στις 00.30 η ΕΤ-3.

Ο Νικολό, γνωστός σκηνοθέτης του κινηματογράφου, αναζητεί μια γυναικεία μορφή ως ηρωίδα της καινούριας ταινίας του. Επιστρέφει στο σπίτι του στη Ρώμη, αλλά, από απροσεξία, ενεργοποιεί το σύστημα συναγερμού, που είχε τοποθετήσει η γυναίκα του, και τον αντιμετωπίζουν σαν κλέφτη. Ενα απειλητικό τηλεφώνημα τον προειδοποιεί να διακόψει τον δεσμό του με τη Μάβι, που την είχε γνωρίσει τυχαία, απαντώντας στο τηλέφωνο, στο ιατρείο της αδελφής του, γυναικολόγου. Η απειλή επαναλαμβάνεται από ένα νεαρό άγνωστο. Συναντά κάποιους από τους φίλους και συγγενείς της Μάβι, προσπαθώντας να εντοπίσει τον υπεύθυνο για τις απειλές...

Πρόκειται για την τελευταία δημιουργία που γύρισε ο Αντονιόνι. Αμέσως μετά, ένα εγκεφαλικό επεισόδιο τού στέρησε την ομιλία και τον καθήλωσε σε αναπηρική πολυθρόνα. Παίζουν: Τόμας Μίλιαν, Ντανιέλα Σιλβέριο, Κριστίν Μπουασόν, Σάντρα Μοντελεόνι, Τζιανπάολο Σακαρόλα.

«Οι γέφυρες του Μάντισον». Αισθηματική ταινία σε σκηνοθεσία Κλιντ Ιστγουντ.

Το μέλλον της Φραντσέσκα Τζόνσον μοιάζει προδιαγεγραμμένο, όταν μια απροσδόκητη συνάντηση την κάνει να αναθεωρήσει τα πάντα. Το καλοκαίρι του 1965, ενώ ο άντρας και τα παιδιά της έχουν πάει σε μια εμποροπανήγυρη στην Αϊόβα, η Φραντσέσκα συναντά τυχαία στο δρόμο της τον φωτογράφο Ρόμπερτ Κινκέιντ. Ο Ρόμπερτ της εξηγεί ότι εργάζεται για το περιοδικό National Geographic κι ότι έχει αναλάβει να φωτογραφίσει τις γέφυρες της Κομητείας Μάντισον. Εκείνη συμφωνεί να τον ξεναγήσει κι έτσι αρχίζει η πιο σύντομη, αλλά και πιο δυνατή συναισθηματική σελίδα της ζωής της. Αν και διαρκεί μόλις τέσσερις μέρες, το κρυφό ειδύλλιό της με τον Ρόμπερτ γεμίζει τρία ημερολόγια, τα οποία ανακαλύπτουν τα παιδιά της χρόνια αργότερα, αμέσως μετά το θάνατό της... Μια ρομαντική ιστορία, που αγγίζει κατευθείαν την καρδιά, στηρίζεται από δυο υπέροχες πρωταγωνιστικές ερμηνείες σε αυτό το φιλμ του πολυβραβευμένου πλέον Κλιντ Ιστγουντ. Παίζουν: Κλιντ Ιστγουντ, Μέριλ Στριπ, Ανι Κόρλεϊ, Βίκτορ Σλέζακ(ΑΝΤΕΝΝΑ, 00.30).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ