Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΖΑΧΑΡΩΣ
Συμπράξεις με φόντο τα καμένα

Κάλεσμα σε καραδοκούντες «επενδυτές» για την «αξιοποίηση» της περιοχής

Το μαύρο - άσπρο προσπαθεί να εμφανίσει η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, η οποία σε χτεσινή ανακοίνωση φτάνει στο σημείο να κάνει λόγο για ...«ανάπλαση της παραλίας της Ζαχάρως στο πλαίσιο της ισορροπημένης και περιβαλλοντικά ευαίσθητης ανάπλασης της περιοχής», προσθέτοντας ότι τα τάχα δε θα γίνει τσιμεντοποίηση.

Η αναλήθεια των ισχυρισμών τους προκύπτει από το «μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας» που υπέγραψε η κυβέρνηση με το δήμαρχο της Ζαχάρως και εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ.

Το εν λόγω επίσημο κείμενο ρητά και κατηγορηματικά προβλέπει την αξιοποίηση της περιοχής σε δύο φάσεις. Συγκεκριμένα, για τη δεύτερη φάση προβλέπεται ρητά: «Θα θεσμοθετηθούν χρήσεις οι οποίες σε επιλεγμένες περιοχές του Ακινήτου (σ.σ. έτσι αναφέρουν το παραλιακό μέτωπο στη Ζαχάρω!) θα επιτρέπουν τη δημιουργία μόνιμων και σημαντικών εγκαταστάσεων τουρισμού και αναψυχής (αναψυκτήρια, ξενοδοχειακά καταλύματα, κάμπινγκ κ.ά.)».

Οι στοχεύσεις τους είναι απόλυτα σαφείς. Στο μνημόνιο προβλέπεται επί λέξει: «Στόχος του Δήμου είναι η βελτίωση και ενδυνάμωση της αυξανόμενης τουριστικής κίνησης μέσω της δημιουργίας αθλητικών και τουριστικών εγκαταστάσεων με συνεπακόλουθα οφέλη για την τοπική κοινωνία»...

Επί της ουσίας, το όλο σχέδιο της λεγόμενης ανάπλασης στην περιοχή θα γίνει με μια μορφή «σύμπραξης» ανάμεσα στο κράτος και τους καραδοκούντες «επενδυτές». Το μνημόνιο προβλέπει: «Το Επιχειρηματικό Σχήμα που θα αναλάβει την ανάπτυξη, διαχείριση και λειτουργία του Ακινήτου (Sic!) σε ό,τι αφορά τα αναφερόμενα στη β' φάση θα αναδειχτεί με διεθνή διαγωνισμό που θα διενεργήσει η ΚΕΔ σε συνεργασία και συνεννόηση με το Δήμο».

Από την πλευρά της, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών κάνει «άνοιγμα» και σε οικολογικές οργανώσεις, λέγοντας πως θα «κληθούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους οι τοπικοί φορείς και οι οικολογικές οργανώσεις που ασχολούνται με την περιοχή». Αλλά οι διάφορες ...ευαίσθητες λεγόμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) και οι όποιες εργολαβίες τους στην περιοχή - μετά από κρατικές αναθέσεις και επιχορηγήσεις - δεν έρχονται να υπηρετήσουν τις λαϊκές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ