Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
30ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ
Εναρξη με τον απόηχο των εκλογών

Του συνεργάτη μας ΓΙΑΝΝΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ.--

Την έναρξη του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, κήρυξε ο καλλιτεχνικός του διευθυντής, Αντώνης Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι γιορτάζει τα 30 χρόνια του. Στην ομιλία του τόνισε την προσπάθεια των πρωτεργατών του Φεστιβάλ, του Αλέξη Δερμεντζόγλου, του Θωμά Γεωργόπουλου και της τότε Κινηματογραφικής Λέσχης Δράμας. Ενα αφιέρωμα στις βραβευμένες ταινίες θα υπενθυμίζει τα 30χρονά του.

Βέβαια, το Φεστιβάλ γίνεται στον απόηχο των εκλογών, χωρίς, όμως, να έχουν επηρεαστεί οι διεργασίες του. Η πολιτική, όμως, έδωσε το δικό της τόνο, στην τελετή έναρξης. Αναφέρθηκε το κλείσιμο του κινηματογράφου «Αστέρια», διαπιστώθηκε η έλλειψη χώρων για τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ και σημειώθηκε από τον δήμαρχο και πρόεδρο του Φεστιβάλ, ότι πρέπει να επισπευστούν οι εργασίες για τη διαμόρφωση της καπναποθήκης Περδίκα, να δοθεί ένα γενναίο ποσό, πράγμα που σημαίνει ότι ούτε το 2008 θα έχουμε αυτή την αίθουσα!

Παρουσιάστηκαν οι κριτικές επιτροπές του Διεθνούς και του Εθνικού Τμήματος, όπως και του «digi2007», του νέου, από φέτος, ψηφιακού τμήματος, προβλήθηκαν μερικές βραβευμένες ταινίες σε παλιότερες διοργανώσεις, τιμήθηκαν οι γενικοί διευθυντές του ΥΠΠΟ, οι οποίοι βοήθησαν το Φεστιβάλ. Σήμερα, λοιπόν, ξεκινούν οι προβολές και οι παράλληλες εκδηλώσεις, τις οποίες θα παρουσιάσουμε συνοπτικά στη διάρκεια αυτής της βδομάδας και αναλυτικότερα μετά τη λήξη του Φεστιβάλ, σε κυριακάτικο φύλλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ