Κυριακή 23 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΓΥΝΑΙΚΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Η ΠΣΟ θα αναλάβει συγκεκριμένη δράση

«Το ταξικά προσανατολισμένο συνδικαλιστικό κίνημα πάντα ανέπτυσσε συνεπή στάση και πάλη για τα ίσα δικαιώματα των εργαζόμενων γυναικών. Ο ρόλος των εργαζόμενων γυναικών στην παραγωγική διαδικασία, στα συνδικάτα, στην πολιτική πάλη μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τους λαϊκούς αγώνες σήμερα αλλά και στο μέλλον», σημείωσε στην ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, Γιώργος Μαυρίκος.

«Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι το "γυναικείο ζήτημα" είναι ένα πρόβλημα που αφορά τα δύο φύλα, είναι ένα πρόβλημα ανάμεσα στον άνδρα και τη γυναίκα. Πρόκειται για ένα μεγάλο ψέμα. Οι ίδιες δυνάμεις υποστηρίζουν ότι οι αιτίες για την κατώτερη θέση των γυναικών στη σημερινή κοινωνία είναι... βιολογικές και ψυχολογικές! Κάτι που αποτελεί άλλο ένα μεγάλο ψέμα... Ηταν ο Μαρξ και ο Ενγκελς που πρώτοι απέδειξαν, μέσα από το έργο τους, ότι η βασική αιτία για την άνιση κοινωνική θέση των γυναικών αφορά τον τρόπο παραγωγής σε κάθε κοινωνία. Αφορά το σύστημα της εκμετάλλευσης, το σύστημα της ιδιωτικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής».

Επισήμανε ότι το επόμενο διάστημα η ΠΣΟ θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ώστε να ενισχυθεί η δράση των συνδικάτων για τα προβλήματα κάθε εργαζόμενης γυναίκας. Με στόχο την ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων γυναικών στα συνδικάτα, την οργάνωση της παρέμβασης της ΠΣΟ και των οργανώσεων - μελών της σε κάθε περιοχή και με τη συνδρομή των Περιφερειακών Γραφείων της Ομοσπονδίας, τη σταθεροποίηση της δουλιάς κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ