Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Χορταστική αγωνιστική

Επίδειξη δύναμης των τριών μεγάλων (ΟΣΦΠ - ΠΑΟ - ΑΕΚ) που πέτυχαν άνετες νίκες

Παραγωγικότατη ήταν η 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ. Στα επτά από τα οκτώ γήπεδα μπήκαν γκολ. Το πιο ...χορταστικό μενού προσφέρθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ το πιο ...λιτό στην Καλαμαριά.

Οταν μια ομάδα πετυχαίνει 6 γκολ, χάνει αρκετά ακόμα και ο τερματοφύλακας της αντιπάλου είναι ο καλύτερος παίχτης της, δε χρειάζονται πολλά λόγια να περιγράψουν τα δρώμενα. Από τη μια πλευρά υπήρχε ένας καταιγιστικός Ολυμπιακός και από την άλλη ο κάκιστος ΟΦΗ. Λογικά λοιπόν διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα, που με λίγο περισσότερη προσοχή θα μπορούσε εύκολα να είναι ακόμα μεγαλύτερο για τους γηπεδούχους. Ο Λεμονής, αφού συνεχάρη τους παίχτες του, ανέφερε ότι «πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, με αυτόν τον τρόπο και αν μείνουμε ήρεμοι και στις λύπες, τότε θα πάμε ψηλά».

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Εργοτέλη. Παρότι έδειξε από νωρίς ότι είναι καλύτερος, το έργο του έγινε ευκολότερο από το αριθμητικό μειονέκτημα των γηπεδούχων (αποβολή Ανυφαντάκη στο 35'), όπως παραδέχτηκε και ο Πεσέιρο: «Θέλαμε το γρήγορο γκολ και εκμεταλλευτήκαμε το γεγονός ότι ο Εργοτέλης έμεινε με 10 παίκτες. Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών μου όμως υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης».

Με καλύτερη εμφάνιση απ' ό,τι με τη Σάλτσμπουργκ αλλά λιγότερη ευστοχία, η ΑΕΚ αγχώθηκε για να κερδίσει τον αξιόμαχο Ατρόμητο. Είχε διαστήματα αρκετά καλής απόδοσης αλλά και εκνευριστικά κακές τελικές επιλογές, οι οποίες σε συνδυασμό κυρίως με τον έξοχο Μηχαηλίδη διατηρούσαν το μηδέν ως το 79'. Από κει και πέρα ο Μπλάνκο «καθάρισε» με δύο γκολ.

Από τους άλλους τρεις Ευρωπαίους μόνο ο Πανιώνιος τα κατάφερε, αφού κέρδισε τον Λεβαδειακό. Λάρισα και Αρης μοιράστηκαν βαθμούς με Βέροια και Καλαμαριά, αντίστοιχα. Η Ξάνθη διατηρήθηκε στην κορυφή επικρατώντας του Αστέρα Τρίπολης, ενώ μεγάλη νίκη πέτυχε και ο ΠΑΟΚ επί του Ηρακλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ