Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΕΒΙΛΛΗ - ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΟΥΕΡΤΑ
Σκιές... ουσίας;

Σχεδόν 40 μέρες μετά το περιστατικό που συγκλόνισε την κοινή γνώμη της Ευρώπης και όχι μόνο (για μια ακόμη φορά σε τέτοιες καταστάσεις) και αφορούσε τον αιφνίδιο θάνατο του νεαρού ποδοσφαιριστή της Σεβίλλης Αντόνιο Πουέρτα και οι σκιές για το τι πραγματικά έχει συμβεί αρχίζουν να μαζεύονται στην υπόθεση. Ως γνωστό, οι ιατρικές διαπιστώσεις για την κατάρρευση του παίκτη εντός αγωνιστικού χώρου στον αγώνα με τη Χετάφε για το ισπανικό πρωτάθλημα (και παραμονές αυτού με την ΑΕΚ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ) έκαναν λόγο για καρδιακό επεισόδιο. Μάλιστα, λίγο μετά το μοιραίο, οι πληροφορίες ήθελαν τον νεαρό παίκτη να έχει χρόνιο πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα που δεν είχε ανιχνευτεί. Ωστόσο, δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «Publico» δίνει νέες διαστάσεις.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, από τη νεκροψία στον αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή της Σεβίλλης δεν προκύπτει κάποιο χρόνιο καρδιακό πρόβλημα, αλλά αντίθετα γίνεται σαφές πως η ανακοπή που υπέστη ο εκλιπών είναι πολύ πιθανό να προήλθε από εξωγενείς παράγοντες, όπως η χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Το δημοσίευμα αυτό έρχεται να προστεθεί στην έντονη φημολογία που υπάρχει στην Ισπανία περί χρήσης νευρο-διεγερτικών ουσιών από τους ποδοσφαιριστές της Σεβίλλης (οι οποίοι εδώ και ένα χρόνο έχουν αφήσει άφωνη την Ευρώπη με την τέλεια φυσική κατάστασή τους και τα υψηλά στάνταρ απόδοσης), και την ξαφνική κάμψη της απόδοσης με τα συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα της ομάδας τις τελευταίες δύο βδομάδες (λίγο μετά δηλαδή από το μοιραίο περιστατικό).

Εάν τελικά το δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας επιβεβαιωθεί από τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν παραμένει άγνωστο, αν και η ιστορία αρκετές φορές έχει δείξει ότι ποτέ δεν έρχεται το τέλος λαβυρίνθου σε τέτοιες περιπτώσεις (εκτός και εάν η αλλαγή συμφερόντων το επιβάλλει). Το σίγουρο όμως είναι ότι ακόμα και η φημολογία φανερώνει τα σκοτεινά μονοπάτια του αθλητισμού που διεξάγεται με σκοπό το κέρδος κάποιων και για να επιτευχθεί αυτό στο βωμό θυσιάζονται ακόμα και ζωές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ