Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Στάση εργασίας για τις απολύσεις

Στην απόλυση δύο εργαζομένων από τη Δημοτική Επιχείρηση προχώρησε χτες η δημοτική αρχή του Δήμου Πετρούπολης -στηρίζεται από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Γ. Παπαναή, ανακοινώθηκε στους απολυμένους ότι ακολουθούν και άλλες απολύσεις. Την ίδια ώρα, ο δήμος προσλαμβάνει εργαζόμενους μέσω των γνωστών προγραμμάτων «Stage», που του εξασφαλίζει ακόμα πιο φθηνά εργατικά χέρια, όπως άλλωστε παραδέχεται και η δημοτική αρχή.

Μια βδομάδα πριν, κάτω από την πίεση του Σωματείου ο δήμαρχος Στ. Βλάχος, είχε δεσμευτεί ότι δε θα γίνει καμιά απόλυση. Ομως χτες, προχώρησε αιφνιδιαστικά στην απόλυση δύο εργαζόμενων συμβασιούχων από τη Δημοτική Επιχείρηση. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση των εργαζομένων στη Δημοτική Επιχείρηση και το δήμο, οι οποίοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο. Ο δήμαρχος απέφυγε να τους συναντήσει.

Σε μια πρώτη αντίδραση το Σωματείο κήρυξε στάση εργασίας των εργαζομένων στο δήμο και τη Δημοτική Επιχείρηση για την ερχόμενη Δευτέρα και συγκέντρωση στην είσοδο του δημαρχείου. Το Σωματείο απαιτεί επίσης την άμεση επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι - γυμναστές στο Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό, οι συμβάσεις των οποίων δεν έχουν ανανεωθεί ακόμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ