Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
Μετέχει στο «διάλογο» των αντιδραστικών αλλαγών
  • Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση αφήνει «ανοιχτό» το θέμα της μείωσης της κρατικής συμμετοχής στη ΔΕΗ
  • Την τακτική της συναίνεσης, καταγγέλλουν οι ταξικές δυνάμεις και καλούν σε οργάνωση και κλιμάκωση των αγώνων

Την απόφαση να πάει στο «διάλογο» για τον πολυτεμαχισμό της ΔΕΗ, προκειμένου να γίνει πιο «ανταγωνιστική», πήρε η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΑΔ (ΣΥΝ)- στη χθεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου. Την ίδια μέρα, ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος έριξε την πρώτη μετεκλογική «βόμβα» για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, υποστηρίζοντας ότι ελάχιστα ενδιαφέρει την κυβέρνηση εάν το κράτος κατέχει το 49% ή το 51% της ΔΕΗ, όπως σήμερα! Εξάλλου η παράταση της διαδικασίας «διαλόγου» από την πλευρά της ΔΕΗ προήλθε μετά από κυβερνητική παρέμβαση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι ταξικές δυνάμεις, η «Αγωνιστική Συνεργασία», κατήγγειλαν στο Γενικό Συμβούλιο την τακτική της συναίνεσης, απέρριψαν το «διάλογο» και πρότειναν στο Γενικό Συμβούλιο την άμεση οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων.

Σε ανακοίνωσή της, η «Αγωνιστική Συνεργασία» τονίζει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, υλοποιώντας τις αποφάσεις της ΕΕ για πλήρη ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας, προχωρά στην αδειοδότηση μονάδων παραγωγής σε ομίλους που αποτελούν μεγάλα, ντόπια και ξένα, μονοπώλια. Ταυτόχρονα, η διορισμένη, από την κυβέρνηση, διοίκηση της ΔΕΗ προχωρά ταχύτατα στο σχέδιο για την πλήρη ιδιωτικοποίησή της. Απέναντι σε αυτή την πολιτική, επισημαίνει, η τακτική της συναίνεσης έδωσε χρόνο στις κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας να προχωρήσουν ευκολότερα τα μέτρα. Καταλήγοντας, καλεί τους εργαζόμενους να προχωρήσουν σε ανάπτυξη των αγώνων με στόχους που έρχονται σε αντιπαράθεση με την πολιτική του κεφαλαίου. Να αγωνιστούν για σταθερή απασχόληση με πλήρη δικαιώματα για όλους, κατάργηση του ευέλικτων μορφών απασχόλησης, σταμάτημα των εργολαβιών. Για ΔΕΗ 100% στο Δημόσιο με αποκλειστικότητα σε παραγωγή - μεταφορά - διανομή, που θα υπηρετεί τον ελληνικό λαό και όχι τα μονοπώλια. Για αποκλειστικά κρατικό, ενιαίο φορέα Ενέργειας και άλλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ