Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
Τηλεόραση
Ο έρωτας στον κινηματογράφο

Ο έρωτας στον κινηματογράφο είναι το θέμα της σημερινής εκπομπής «Παρασκήνιο». Το Παρασκήνιο εξετάζει μία ακόμη πλευρά του κινηματογράφου, αφού ο έρωτας είναι πολλές φορές ένα από τα κύρια θέματα των ταινιών. Για τον έρωτα στον κινηματογράφο μιλούν στην εκπομπή ο σκηνοθέτης Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο συγγραφέας και σεναριογράφος Πέτρος Τατσόπουλος, ο κριτικός και διανομέας ταινιών Γιώργος Τζιώτζιος, η κινηματογραφίστρια Εβίτα Χρυσολούρη και ο σκηνοθέτης Χρήστος Βακαλόπουλος.

Θα μεταδοθούν σκηνές από γνωστές ελληνικές και ξένες ταινίες μεγάλων σκηνοθετών, όπως από την «Ευδοκία» του Αλέξη Δαμιανού, την «Γερτρούδη» του Καρλ Ντράγιερ, «Σταυρωμένοι εραστές» του Κένζι Μιζογκούσι, «Περιφρόνηση» του Ζαν Λικ Γκοντάρ, «Κραυγή» του Μικελάντζελο Αντονιόνι και «Η γυναίκα της διπλανής πόρτας» του Φρανσουά Τριφό.

Η συζήτηση για τον έρωτα στον κινηματογράφο συνδυάζεται με μία επίσκεψη σε κάποια κινηματογραφική αίθουσα, όπου προβάλλονται τ' αποσπάσματα των ταινιών. Η σκηνοθεσία της εκπομπής είναι του Χρήστου Βακαλόπουλου, η έρευνα του Τέλη Σαμαντά και η φωτογραφία του Γιάννη Δασκαλοθανάση (ΝΕΤ 14.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ