Σάββατο 6 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ
Πολιτικές και συνδικαλιστικές διώξεις

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη εργαζομένων στο ΤΕΙ Πειραιά και στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών καταγγέλλει το ΚΚΕ, με Ερώτηση των βουλευτών του Κ. Αλυσανδράκη, Γ. Ζιώγα και Γ. Πρωτούλη. Το ΚΚΕ μιλάει ξεκάθαρα για φαινόμενα τρομοκρατίας και καταπάτησης των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Στην Ερώτηση οι βουλευτές υπενθυμίζουν πως τον περασμένο Ιούνη «μετατέθηκε, από τη θέση της προϊσταμένης γραμματέα του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΣΔΟ) του ΤΕΙ Πειραιά, η συνδικαλίστρια και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ) Μαρίνα Γαζή».

Σημειώνεται πως η «διοίκηση του ΤΕΙ επικαλέστηκε κάποιους υπηρεσιακούς λόγους γι' αυτή τη μετακίνηση. Η πραγματική αιτία όμως ήταν η αγωνιστική στάση που κράτησε η συγκεκριμένη εργαζόμενη στις τελευταίες κινητοποιήσεις των σπουδαστών και η αντίθεσή της στην εφαρμογή του νόμου - πλαισίου. Ιδιαίτερα αυτή η στάση εκφράστηκε με την παρέμβασή της στο Συνέδριο που διοργάνωσε το ΤΕΙ Πειραιά στις Σπέτσες εκπροσωπώντας την ΟΔΠΤΕ».

Η μετακίνηση της Μαρίνας Γαζή, επισημαίνεται, «αποφασίστηκε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου του ΤΕΙ Πειραιά, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του εκπροσώπου των εργαζομένων». Προσθέτει, δε, πως παρά την αντίδραση και την αντίθεση τόσο της ΟΔΠΤΕ, αλλά και της ΑΔΕΔΥ, η διοίκηση του ΤΕΙ Πειραιά εμμένει στην απαράδεκτη απόφασή της. Στην ίδια Ερώτηση, μάλιστα, υπενθυμίζει και αντίστοιχα κρούσματα δίωξης που έχουν σημειωθεί και στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Οπως σημειώνεται, «την περίοδο των πανεκπαιδευτικών κινητοποιήσεων οι πρυτανικές αρχές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου επιδόθηκαν σε κλήσεις για απολογία εργαζόμενης, για στάση που κράτησε στην εκδήλωση της Πρυτανείας, σχετικά με τις κινητοποιήσεις των φοιτητών και σε άσκηση πειθαρχικών ποινών με περικοπή μισθών απέναντι σε άλλο εργαζόμενο για αστήρικτους λόγους».

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι «αυτές οι αποφάσεις της Πρυτανείας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και της διοίκησης του ΤΕΙ Πειραιά έχουν χαρακτήρα πολιτικών διώξεων, εμποδίζουν την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και ποινικοποιούν την ελεύθερη διακίνηση ιδεών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ