Σάββατο 6 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Νέο μακελειό αμάχων

Παιδιά ορφανά στο Ιράκ, το απότοκο της βάρβαρης κατοχής

Associated Press

Παιδιά ορφανά στο Ιράκ, το απότοκο της βάρβαρης κατοχής
ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Σημαντικό «πλήγμα κατά τρομοκρατών» χαρακτήρισαν τα αμερικανικά κατοχικά στρατεύματα την αεροπορική επιδρομή στο χωριό Τζαϊσάνι, κοντά στην Μπαακούμπα, όπου, σύμφωνα με ιρακινές πηγές, σημειώθηκε άλλο ένα μακελειό. Σκοτώθηκαν τουλάχιστον 25 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 40. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι η πλειοψηφία των θυμάτων είναι γυναικόπαιδα, κάτι που διαψεύδουν οι κατακτητές, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για «ενόπλους που άνοιξαν πυρ κατά στρατιωτών οι οποίοι συμμετείχαν σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση».

Μάλιστα, οι κατοχικοί υποστηρίζουν ότι στόχος ήταν «άτομα που συνδέονται με το ιρανικό σώμα των Φρουρών της Επανάστασης», πληροφορία που, επίσης, δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά. Με βάση τις κατοχικές ανακοινώσεις, άλλοι 18 ένοπλοι, που κατονομάζονται ως μέλη της «Αλ Κάιντα», σκοτώθηκαν σε μάχες κοντά στη Σαμάρα και άλλοι 38 συνελήφθησαν.

Ράις για «Blackwater»

Την ενίσχυση των ελέγχων στις δραστηριότητες της «Blackwater» στο Ιράκ, μέσα από την υιοθέτηση συγκεκριμένων κανόνων, προανήγγειλε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών. Οι δηλώσεις Ράις γίνονται σε μια στιγμή που διογκώνεται περαιτέρω ο θόρυβος γύρω από τη συγκεκριμένη μισθοφορική εταιρεία, με αφορμή το θάνατο 17 Ιρακινών πολιτών και τον τραυματισμό περισσότερων από 24 στις 16 του Σεπτέμβρη στη Βαγδάτη.

Μάλιστα, όπως υποστήριζαν χτες αμερικανικές εφημερίδες (οι «Νιου Γιορκ Τάιμς» και «Ουάσιγκτον Ποστ»), με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από την πρώτη έρευνα που διεξήγαγε επιτροπή του Κογκρέσου, οι μισθοφόροι της «Blackwater» άνοιξαν απρόκλητα πυρ κατά το συγκεκριμένο περιστατικό και χρησιμοποίησαν αδικαιολόγητα μεγάλη δύναμη πυρός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ