Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικές εκφράσεις

Από την έκθεση στο Τελλόγλειο
Από την έκθεση στο Τελλόγλειο
Εκθεση παραδοσιακού κοσμήματος στις ποικίλες εκφάνσεις της στις διάφορες περιοχές της Γης, εγκαινιάζεται στις 12/10 (8μ.μ.) στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών ΑΠΘ. Πρόκειται για τα ωραιότερα λαϊκά κοσμήματα, από την ιδιωτική συλλογή της Λίζας Γραμματικοπούλου - Μούση, που προέρχονται από την Αφρική, την Ασία και την Αραβία. Ανάμεσά τους: Φυλαχτά από το Θιβέτ, την Ινδία και την Αλγερία, κοσμήματα νύφης από το Τουρκμενιστάν, τελετουργικά περιδέραια από το Νεπάλ, αγκαθωτά βραχιόλια από το Ομάν που χρησίμευαν ως αμυντικά όπλα στους αρχικούς τους χρήστες κ.ά. Η έκθεση θα διαρκέσει έως 11/11.

  • Στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) φιλοξενείται έκθεση κοσμήματος και αντικειμένων των: Στέλλας και Τάκη Καβαλλιεράτου. Εως 11/11 παρουσιάζεται μία αναδρομή στο έργο των δύο καλλιτεχνών. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τη δημιουργική τους πορεία από τη δεκαετία του '70 μέχρι σήμερα. Επιμέλεια έκθεσης: Μαρίνα Ηλιάδη. Σχεδιασμός - παρουσίαση έργων: Λίλη Πεζανού.
  • Τριάντα περίπου ζωγραφικά έργα (αυγοτέμπερες) της διακεκριμένης ζωγράφου, χαράκτρια και εικονογράφου, Φωτεινή Στεφανίδου παρουσιάζονται στην έκθεση που εγκαινιάζεται σήμερα (7μ.μ.) στην γκαλερί «Χρυσόθεμις» (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι). Πρόκειται για έργα από τις ενότητες «Σαπφώ 12 ποιήματα», «Ερωτας και Πολιτεία» του Χρήστου Μπουλιώτη και «Ερως και Ψυχή» του Απουλήιου (μετάφραση: Ζωή Βαλάση). Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στην ΑΣΚΤ Αθήνας με δασκάλους τους: Γιάννη Μόραλη, Δημήτρη Μυταρά, Κων/νο Ξυνόπουλο. Παράλληλα, ασχολήθηκε με τη χαρακτική και το σχεδιασμό βιβλίου. Από τις διακρίσεις που απέσπασε σημειώνουμε: Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης το 2003. Α΄ Βραβείο Εικονογράφησης στη Διεθνή Μπιενάλε Αραβικού Κόσμου. Α΄ Βραβείο στην Τριενάλε ΕΧ - Libris Βελιγραδίου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 2/11.
  • Φωτογραφίες του Καμίλο Νόλλα από παλιά καπνεργοστάσια, περιλαμβάνει η έκθεση «Καπνομάγαζα: Αινίγματα, τάξη και κενότητα», που εγκαινιάζεται στις 9/10 (8μ.μ.) στο Μέγαρο Εϋνάρδου του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας (Αγ. Κων/νου 20 και Μενάνδρου). Παρουσιάζονται 50 έγχρωμες φωτογραφίες από τα καπνεργοστάσια του Αγρινίου, του Βόλου, της Καβάλας, της Δράμας και της Ξάνθης. Οι φωτογραφίες της έκθεσης, καθώς και ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό από τις καπναποθήκες φιλοξενούνται στο λεύκωμα «Καπνομάγαζα». Τα κείμενα υπογράφουν οι: Γιώργος Τζιρτζιλάκης, Μαρία Ρεντετζή, Θανάσης Μουτσόπουλος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ