Κυριακή 14 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΗΠΕΔΑ ΤΕΝΙΣ - ΟΑΚΑ
«Μπίζνες» με τη λαϊκή περιουσία

Αλλο ένα Ολυμπιακό έργο παραδόθηκε στα επιχειρηματικά συμφέροντα που εκμεταλλεύονται την ανάγκη των πολιτών για άθληση. Την απομάκρυνση της ιδιωτικής εταιρείας ζητάει η ΔΑΣ ΟΑΚΑ που κάνει λόγο για εγκαταστάσεις ανοιχτές στο λαό

Και τα γήπεδα τένις του ΟΑΚΑ (φωτ.) πέρασαν στα ιδιωτικά συμφέροντα
Και τα γήπεδα τένις του ΟΑΚΑ (φωτ.) πέρασαν στα ιδιωτικά συμφέροντα
Ηταν λίγο πριν το 2004 και την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας όταν οι παράγοντες της κυβέρνησης της ΝΔ έλεγαν και ξανάλεγαν για το περίφημο... όφελος του ελληνικού λαού από την τέλεση των αγώνων της Αθήνας. Λίγο όμως μετά από το σβήσιμο των φώτων ήρθε η πραγματικότητα να διαψεύσει τις... μεγαλοστομίες των κυβερνητικών παραγόντων και να δείξει τα πραγματικά τους σχέδια. Που δεν ήταν αλλά από την παράδοση σε ιδιώτες για εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων-φιλέτων που δε θα πρέπει να ξεχνάει κανένας ότι φτιάχτηκαν με χρήματα του ίδιου του λαού. Και όταν αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει, τα στάδια μένουν κλειστά για τον λαό μέχρι να βρεθεί ο ιδιώτης που θα τα εκμεταλλευτεί. Και στη μια και στην άλλη περίπτωση εκείνο που σίγουρα δε νοιάζει την κυβέρνηση και τις πολιτικές που εξυπηρετεί είναι η ανάγκη του λαού για άθληση.

Τρία χρόνια μετά τους Αγώνες της Αθήνας τα περιστατικά εκμετάλλευσης από ιδιώτες, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, της ουσιαστικά λαϊκής περιουσίας των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων με σκοπό το υπερκέρδος, συνεχώς αυξάνονται... Την ίδια ώρα που η έλλειψη χώρων άθλησης στην περιοχή της Αθήνας αλλά και γενικότερα της Αττικής στερεί τη δυνατότητα συμμετοχής στον αθλητισμό σε χιλιάδες πολίτες και ιδιαίτερα στους νέους, κάποιοι εκμεταλλεύονται την ανάγκη των ανθρώπων για δικό τους όφελος. Και μάλιστα βρίσκοντας έτοιμες εγκαταστάσεις που αντί να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του λαού παραδίνονται βορά στα επιχειρηματικά σχέδια κάποιων.

Κερδοσκοπικά... σερβίς

Το τελευταίο περιστατικό αφορά τις εγκαταστάσεις των γηπέδων τένις στο Ολυμπιακό Συγκρότημα του ΟΑΚΑ. Οι συγκεκριμένες, εδώ και αρκετό καιρό έχουν παραδοθεί από τη διοίκηση του ΟΑΚΑ στην ιδιωτικών συμφερόντων εταιρεία ΠΑΡΚΑ ΕΠΕ η οποία εκμεταλλευόταν τα 6 γήπεδα μέχρι πριν ένα μήνα. Μάλιστα φαίνεται ότι στον επιχειρηματία δεν έφθαναν και μόλις πρόσφατα η διοίκηση του ΟΑΚΑ επινοικίασε αλλά δυο γήπεδα στην εταιρεία, φθάνοντας πλέον τα 8.

Η ΠΑΡΚΑ ΕΠΕ από την πλευρά της έχοντας στην κατοχή της αυτά τα 8 γήπεδα, τα νοικιάζει σε τρίτους προς δικό της όφελος ενώ τα εκμεταλλεύεται τις λεγόμενες ώρες αιχμής 17.00-22.00. Το κόστος χρησιμοποίησης ενός γηπέδου από κάποιους που θέλουν να παίξουν τένις ανέρχεται στα 13 ευρώ περίπου τα οποία πληρώνονται στον επιχειρηματία. Το συγκεκριμένο αυτό ποσό αφορά τη μεμονωμένη χρήση για έναν αγώνα από δυο άτομα. Το ποσό ανεβαίνει αν κάποιος θελήσει να μπει στα προγράμματα της εταιρείας για εκμάθηση του αθλήματος αφού εκεί πληρώνονται και δίδακτρα και προς την εταιρεία. Μάλιστα το αξιοσημείωτο είναι ότι σε περίπτωση κάποιας βλάβης στις εγκαταστάσεις των γηπέδων (π.χ. ζημιές, αλλαγή λαμπτήρων κτλ.) η διόρθωσή της επιβαρύνει το ΟΑΚΑ και όχι τον επιχειρηματία που ουσιαστικά έρχεται, εκμεταλλεύεται προς όφελός του και φεύγει.

ΔΑΣ ΟΑΚΑ: Να απομακρυνθεί άμεσα η εταιρεία

Η παράταξη της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» ΟΑΚΑ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τις τακτικές της ιδιωτικής εταιρείας ΠΑΡΚΑ ΕΠΕ και απαιτεί την άμεση απομάκρυνσή της από τα γήπεδα του τένις. Μάλιστα η ΔΑΣ ΟΑΚΑ επισημαίνει ότι εάν δεν ανταποκριθεί στο αίτημα η διοίκηση του ΟΑΚΑ τότε καλεί το σωματείο εργαζομένων στο Ολυμπιακό Συγκρότημα να πάρει τα αναγκαία πρακτικά και συνδικαλιστικά μέτρα που θα οδηγήσουν στην οριστική αποβολή του ιδιώτη επιχειρηματία που κατά τρόπο απαράδεκτο εκμεταλλεύεται κερδοσκοπικά, μέσω της επινοικίασης, τα γήπεδα τένις.

Αθλητισμός επί πληρωμή... έτσι κι αλλιώς

Σημειώνεται πάντως ότι και πριν την έλευση του επιχειρηματία κάποιος για να αθληθεί στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ χρειαζόταν να πληρώσει περίπου 7,5 ευρώ το πρωί και 13 ευρώ τις απογευματινές ώρες προκειμένου να χρησιμοποιήσει τα γήπεδα για άθληση. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο συγκρότημα το ποσό αφορούσε λειτουργικά έξοδα ωστόσο είναι ένα ακόμη δείγμα της κυβερνητικής αδιαφορίας για μαζικό λαϊκό αθλητισμό που όταν δε δίνει τις εγκαταστάσεις σε ιδιώτες ή δεν τις κρατάει κλειστές, αναγκάζει τους πολίτες να δίνουν από το υστέρημά τους προκειμένου να αθληθούν. Και βέβαια επειδή μεγάλο ποσοστό αφορά τη νεολαία η οποία μαστίζεται από ανεργία, καταλαβαίνει κάποιος πόσο πιο δύσκολη γίνεται η πραγματοποίηση άθλησης.


ΜΠ.ΤΣΟΥΡΜΠΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ