Σάββατο 13 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Κινητοποίηση για το Ασφαλιστικό στις 7 του Νοέμβρη

Αγωνιστικό κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των ΕΒΕ για το Ασφαλιστικό

Κάλεσμα αγώνα από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ για το Ασφαλιστικό, η οποία με ανακοίνωση της γραμματείας της «καλεί τις Ομοσπονδίες και τα σωματεία να πάρουν αποφάσεις για πανελλαδική κινητοποίηση στις 7 Νοέμβρη με τη μορφή της συγκέντρωσης και πορείας σε κάθε πόλη σε συντονισμό με τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ την ίδια μέρα για το δυνάμωμα της κοινής δράσης με τους εργαζόμενους». Η Συντονιστική τονίζει ότι κάθε αυτοαπασχολούμενος, επαγγελματίας, βιοτέχνης, έμπορος πρέπει να πάρει στα χέρια του την υπόθεση της υπεράσπισης των ασφαλιστικών του δικαιωμάτων, «χωρίς παζάρια και υποχωρήσεις».

Η γραμματεία της Συντονιστικής κατέληξε σε μια σειρά συμπεράσματα σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις. Επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «σειρά έχουν τώρα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης για τις γυναίκες, η συρρίκνωση των βαρέων και ανθυγιεινών για τους εργαζόμενους και η λεγόμενη "ενεργός γήρανση" για εργασία μέχρι τον τάφο». Την ίδια ώρα, «όλα δείχνουν ότι επίκειται ένταση των αντιλαϊκών μέτρων και νέο κύμα ενισχύσεων προς το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια».

Σχετικά με τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, επισημαίνει ότι μπαίνει σε «νέες περιπέτειες μετά την απόφαση του ΔΣ να εκποιήσει περιουσιακά στοιχεία του Ταμείου ύψους 42 εκ. ευρώ για να πληρώσει τις συντάξεις του Νοέμβρη. Είναι η πρώτη φορά που το ΔΣ παίρνει μια τέτοια απόφαση που είναι συνέχεια μιας παρόμοιας απόφασης το καλοκαίρι για την πληρωμή του θερινού επιδόματος. Είναι συνέχεια μιας πολιτικής μείωσης της κρατικής επιχορήγησης, αύξησης των ασφαλιστικών υποχρεώσεων των ΕΒΕ και συρρίκνωσης των συντάξεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση αρνείται να καλύψει τα ελλείμματα που δημιούργησαν οι αντιασφαλιστικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν και προβλέπει επιχορήγηση 200 εκ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του 2008. Μια απλή διαίρεση αποδεικνύει ότι με τους σημερινούς ρυθμούς η επιχορήγηση αυτή θα έχει εξανεμιστεί σε 5 μήνες».

Προσθέτει ότι οι εξελίξεις «διαψεύδουν τόσο τη διορισμένη διοίκηση του ΟΑΕΕ όσο και τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ που πανηγύριζαν μετά τον ελιγμό της κυβέρνησης για αναστολή περιορισμένων διατάξεων του Π.Δ. 258/2005». Η Συντονιστική τονίζει ότι «το συνδικαλιστικό κίνημα των ΕΒΕ δεν μπορεί να παραμείνει σε θέσεις άμυνας, σε στάση αναμονής και εμπλοκής σε κοινωνικούς διαλόγους σφαγιασμού των δικαιωμάτων των ΕΒΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ