Τρίτη 16 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Παρουσίαση του προγράμματος της ΕΤ-3

Με κεντρικό σύνθημα «ΕΤ-3 το κανάλι που ξεχωρίζει» παρουσιάστηκε το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη το πρόγραμμα της φετινής περιόδου.

Αυτοσκοπό για το κανάλι, όπως είπε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Δημήτρης Τσάμης, αποτελεί η ποιότητα και όχι τα «νούμερα». Ο Δ. Τσάμης εκτιμά ότι το κανάλι «πηγαίνει προς το καλύτερο», ενώ αναφερόμενος στο θέμα της πολυφωνίας είπε ότι η «μάχη» δόθηκε προς αυτή την πλευρά.

Η γενική διευθύντρια της ΕΤ-3, Θάλεια Ιωαννίδου - Καραθανάση, σημείωσε ότι στη νέα τηλεοπτική σεζόν αποκλίσεις από τους στόχους δε θα υπάρξουν και ότι το νέο πρόγραμμα βασίζεται και πάλι στην ποιότητα και την εγκυρότητα.

Ο προϋπολογισμός για τη φετινή χρονιά ανέρχεται σε 25 εκατ. ευρώ. Από αυτά, όπως είπαν οι υπεύθυνοι της ΕΤ-3, το 70% περίπου είναι η μισθοδοσία, ενώ 2,5 εκατ. ευρώ για εξωτερικές παραγωγές.

Στο πρόγραμμα της ΕΤ-3 δεν υπάρχουν πολλές αλλαγές, αφού οι περισσότερες εκπομπές συνεχίζονται και φέτος. Στα ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν περιλαμβάνονται τα «Ταραγμένα χρόνια», μια σειρά που αναφέρεται στις αρχές του 20ού αιώνα, με συνεντεύξεις ανθρώπων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους. Το «Balkan Express» επικεντρώνεται στα Βαλκάνια τού σήμερα. «Ελλήνων δρώμενα» είναι ο τίτλος του ντοκιμαντέρ που έχει στόχο την καταγραφή του σύγχρονου πολιτισμικού γίγνεσθαι της χώρας μας. Στην αρχαία ελληνική ιστορία αναφέρονται οι «Ιστορικές διαδρομές», ενώ συνεχίζεται και αυτή την περίοδο με νέα επεισόδια η σειρά ντοκιμαντέρ «Οι Λυράρηδες του Αιγαίου».

Για τη νέα τηλεοπτική χρονιά η ΕΤ-3 έχει προγραμματίσει να προβάλει περισσότερες από εκατό ταινίες που απευθύνονται σε όλη την οικογένεια. Η «Χρυσή οθόνη» συνεχίζει τη μετάδοση αξιόλογων ταινιών με αφιερώματα σε πολλούς σκηνοθέτες και εθνικές κινηματογραφίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ