Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Περιφερειακός... έλεγχος

Ελεγχο για τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς που λειτουργούν στην επαρχία έκαναν τα κλιμάκια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που είχαν σταλεί στην περιφέρεια κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε για το θέμα της πολιτικής πολυφωνίας αλλά παράλληλα τα μέλη των κλιμακίων έκαναν όσο μπορούσαν έλεγχο και για τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς της επαρχίας, προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητά τους.

Ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης είπε χτες ότι έχει γίνει έλεγχος σε όλη την Ελλάδα για τηλεοπτικούς σταθμούς και ραδιοφωνικούς, αλλά των 1/3 περίπου των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, όπως είπε, «δεν τους έχουμε πιάσει να εκπέμπουν».

Το ΕΣΡ στη χτεσινή του συνεδρίαση επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 68.000 ευρώ σε δύο τηλεοπτικούς σταθμούς και σε ένα ραδιοφωνικό. Στον ΑΝΤΕΝΝΑ επέβαλε πρόστιμο 50.000 ευρώ για την εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου που μεταδόθηκε στις 18/10/06 και αναφερόταν στο Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Οι παραβιάσεις που έγιναν ήταν η συλλογή στοιχείων με αθέμιτα μέσα - κρυφή κάμερα - ενώ όπως ανέφερε ο Ιωάννης Λασκαρίδης, δε δόθηκε η δυνατότητα να αναπτυχθούν οι αντίθετες απόψεις. Για το θέμα της εκπομπής χρησιμοποιήθηκε κρυφή κάμερα με δημοσιογράφο που προσποιήθηκε ότι ζητάει δουλιά στο νοσοκομείο. Το ΕΣΡ, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρός του, έκρινε ομόφωνα ότι με τη μέθοδο που ακολουθήθηκε δεν υπήρξε εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος. Στον ALPHA για την εκπομπή «Μεγάλο παζάρι» επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ γιατί είχε γραμμές υψηλής χρέωσης με μικρότερα γράμματα. Στο ραδιοφωνικό σταθμό «Λίμπερο» Θεσσαλονίκης επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Καταγγελίες δέχτηκε το ΕΣΡ από τηλεθεατές, αλλά και από την ΕΙΝΑΠ (Ενωση Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς) για τον τρόπο που οι τηλεοπτικοί σταθμοί παρουσιάζουν το θέμα της ασθένειας του αρχιεπισκόπου. Οι καταγγελίες αυτές, όπως ανέφερε ο Ιωάννης Λασκαρίδης εστάλησαν προς όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας. Σημείωσε παράλληλα ότι ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος δε θέλει να κρύψει τίποτα και «δημοσιοποιεί προσωπικά δεδομένα». Το ΕΣΡ, όπως είπε, δεν μπορεί να παρέμβει στις κόντρες των γιατρών «εάν γίνονται στο πλαίσιο επιστημονικής συζήτησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ