Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΕΣΥ
Προκλήσεις κυβερνητικού συνδικαλισμού

Στα όρια της εκφυλιστικής λειτουργίας οδήγησαν χτες το μεσημέρι τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), Δ. Τσαλαπάτης, μαζί με την εργοδοτική - κυβερνητική πλειοψηφία της διοίκησής της. Μετά από ώρες συνεδρίασης ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ αρνούνταν να θέσει καν σε ψηφοφορία προτάσεις - ψηφίσματα (για το Ασφαλιστικό, το πρώτο, και την τροποποίηση του καταστατικού και τη σύγκληση του 5ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας, το δεύτερο), τα οποία κατέθεσε ο Γιάννης Ζαγγανάς, μέλος της διοίκησης εκλεγμένος με την παράταξη «Μαχόμενη Δημοσιογραφία».

Η άρνηση του προέδρου και της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΠΟΕΣΥ, ουσιαστικά είχε να κάνει με το γεγονός ότι: Το ψήφισμα για το Ασφαλιστικό, εκτός των άλλων, καλούσε σε «καμιά συμμετοχή στον "κοινωνικό διάλογο" - απάτη για το Ασφαλιστικό και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, πρώτα πρώτα στην πανελλαδική κινητοποίηση της 7ης Νοέμβρη» που οργανώνει το ΠΑΜΕ. Το αρνούνταν, μάλιστα, παρ' όλο που και από την ενημέρωση που προηγήθηκε στη συνεδρίαση έγινε φανερό πως ήδη εξελίσσεται νέα επίθεση κατά των ασφαλιστικών ταμείων και των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Οσον αφορά το δεύτερο ψήφισμα, για τροποποίηση του καταστατικού της ΠΟΕΣΥ (όπως αποφάσισε το προηγούμενο συνέδριο) και τη σύγκληση του 5ου Συνεδρίου μέσα στα καταστατικά όρια της θητείας του ΔΣ (που λήγει στα μέσα Νοέμβρη 2007), φαίνεται πως «πόνεσε» το ότι με την υπερψήφιση του ψηφίσματος θα δεσμευόταν το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ για την υλοποίηση των παραπάνω με συγκεκριμένο πολύ σύντομο χρονοδιάγραμμα για τη διενέργεια του Συνεδρίου και την τροποποίηση του καταστατικού που κωλυσιεργούν. Ηδη καθαρά πρόβαλαν την επιδίωξή τους να παρατείνουν τη θητεία, παράνομα βεβαίως, με το αστείο επιχείρημα ότι καθυστέρησε να βγει προεδρείο μετά την εκλογή του ΔΣ από το Συνέδριο... Ετσι, για να μην περάσει το ψήφισμα, που αρνούνταν να το θέσουν σε ψηφοφορία. Πρόβαλαν, ακόμα, και το απίστευτό πως, τάχα, το Γενικό Συμβούλιο δεν έχει αρμοδιότητα να ψηφίζει και να δεσμεύει το ΔΣ -καταργώντας, ουσιαστικά το ρόλο του Γενικού Συμβουλίου που αποτελεί το ανώτερο όργανο μετά το Συνέδριο...

Τελικά, αφού με τη στάση τους οδήγησαν, σχεδόν, στη διάλυση της συνεδρίασης προχώρησαν στις σχετικές ψηφοφορίες, για να μην υπερψηφιστούν τα ψηφίσματα, όμως, καθώς είχαν αποχωρήσει αγανακτισμένοι πολλοί αντιπρόσωποι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ