Κυριακή 21 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Κυριακή 21/10
  • Μίλτος Πασχαλίδης, στο «Συρμό»
    Μίλτος Πασχαλίδης, στο «Συρμό»
    Αφιέρωμα στο Μάνο Λοΐζο, με αφορμή τα εβδομήντα χρόνια από τη γέννησή του, παρουσιάζουν στο «Μπαράκι του Βασίλη» (Διδότου 3, Κολωνάκι), η Καίτη Μαράκα (τραγούδι) και ο Νίκος Τσαχάκης (κιθάρα, τραγούδι).
Δευτέρα 22/10
  • Συναυλία - αφιέρωμα στη μνήμη του Δημήτρη Φάμπα, στον «Παρνασσό» (πλ. Καρύτση), υπό την αιγίδα του Συλλόγου Φίλων της Κιθάρας Δ. Φάμπα και του ΕΕΣΜ της UNESCO. Θα παρουσιαστούν σε α΄ παγκόσμια εκτέλεση, 14 έργα Ελλήνων δημιουργών για σόλο κιθάρα, κιθάρα και φλάουτο, κοντσέρτο για κιθάρα και ορχήστρα εγχόρδων. Συμμετέχουν πολλοί σολίστ και η Ορχήστρα «Sinfonietta» Αθηνών, σε διεύθυνση Γιώργου Αραβίδη.
  • Στο Θέατρο «Βασιλάκου» ανεβαίνει το έργο «Φιλουμένα Μαρτουράνο» του Εντουάρντο Ντε Φίλιπο, σε σκηνοθεσία Εσθέρ Αντρέ Γκονζάλεζ, μετάφραση Ερρίκος Μπελιές. Παίζουν: Τάσος Χαλκιάς, Αθηνά Τσιλύρα, Κώστας Φλωκατούλας, Αλίκη Αλεξανδράκη, Κατερίνα Τσάβαλου κ.ά.
  • Η Αθανασία Καραγιαννοπούλου επαναφέρει στη Σκηνή, στο «Ιλίσια - Ντενίση», το έργο με το οποίο επαινέθηκαν από την Επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού, οι τελειόφοιτοι του Θεάτρου Τέχνης πριν από τρία χρόνια, σε σκηνοθεσία της ίδιας. Πρόκειται για τις «Απόπειρες» του Μάρτιν Κριμπ, που θα παίζεται Δευτερότριτα.
Τρίτη 23/10
  • Εγκαινιάζεται (8 μ.μ.) στην αίθουσα τέχνης «Σκουφά» (Σκουφά 4), η πρώτη ατομική έκθεση στην Ελλάδα, του Γιώργου Τσάτσου, με τίτλο «Πτυχές Καθημερινών Παραισθήσεων».
  • Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μαριάννας Κατσουλίδη, εγκαινιάζεται στην γκαλερί «Mary Alexiou - Athens Art Space» (Δημοκρίτου και Στρατιωτικού Συνδέσμου 23).
  • Πρεμιέρα του έργου «Το ψυγείο » του Αργεντίνου θεατρικού συγγραφέα και γνωστού καρτουνίστα COPI, στο Θέατρο «Πορεία» σε μετάφραση του Δημήτρη Οικονομίδη, σκηνοθεσία της Esther Andre Gonzalez. Ερμηνεύει ο Δημήτρης Οικονομίδης.
  • «Νύχτα ραδιο-φόνων», στο «Διάνα»
    «Νύχτα ραδιο-φόνων», στο «Διάνα»
    Ανοίγει στο Μέγαρο Μουσικής η έκθεση «Αυστριακή Ανοιξη - Klimt, Schiele, Kokoschka και η εποχή τους», με έργα τους από το Μουσείο «Leopold» της Βιέννης. Διάρκεια μέχρι 30/12.
Τετάρτη 24/10
  • Εκθεση εικαστικής φωτογραφίας εγκαινιάζεται (8 μ.μ.) στους εκθεσιακούς χώρους του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (Κωλέττη 14, Εξάρχεια). Η παρουσίαση εντάσσεται σε μια σειρά εκθέσεων, που οργανώνονται από το Επιμελητήριο, με στόχο τη δημιουργία ενός πυρήνα διαλόγου μεταξύ των εικαστικών καλλιτεχνών και του φιλότεχνου κοινού, μέσα στο δικό τους χώρο. Διάρκεια έως 16/11. Ωρες λειτουργίας: 11 π.μ. - 2 μ.μ. και 6 μ.μ. - 9 μ.μ. εκτός Σαββάτου και Κυριακής.
  • Τελευταίες μέρες (θα διαρκέσει έως τις 27/10), της έκθεσης ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Ράμμου στην γκαλερί «Αργώ» (Νεοφύτου Δούκα 5).
Πέμπτη 25/10
  • Το έργο της Τζοάνα Μάρεϊ Σμιθ «ΟΝΟΡ» ανεβαίνει στο «Θέατρο της Ανοιξης», σε απόδοση Ερρίκου Μπελλιέ, σκηνοθεσία Νίκου Αρμάου. Παίζουν: Αννα Μακράκη, Χρήστος Ευθυμίου, Μπέττυ Νικολέση, Κατερίνα Γιαννάκου.
  • Η παράσταση «Ποιος είναι ο κύριος Κέλερμαν και γιατί λέει όλα αυτά τα βρωμερά πράγματα για μένα;», παρουσιάζεται στο «Θησείον» σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού. Αφηγητές: Ακύλλας Καραζήσης, Κώστας Κορωναίος, Σάσα Κρίτση, Τατιάνα Πίττα, Θεοδώρα Τζήμου, Λάμπρος Φιλίππου.
  • Ο σπουδαίος Βραζιλιάνος καλλιτέχνης Caetano Veloso (μουσικός, ποιητής, κινηματογραφιστής κ.ά) δίνει συναυλία (9.30 μ.μ.), στο Θέατρο «Badminton» (Γουδή).
  • Πρεμιέρα στο «Αρώνη» του έργου «Θου κύριε» των: Γ. Μακρή και Κ. Σαΐτη, σε σκηνοθεσία Λ. Χριστοδούλου. Παίζουν: Μ. Γιαννάτος, Γ. Αρμαδώρος, Π. Ξεκούκης, Γ. Μακρής, κ.ά.
Παρασκευή 26/10
  • «Ονορ» στο «Θέατρο της Ανοιξης»
    «Ονορ» στο «Θέατρο της Ανοιξης»
    Πρεμιέρα στο «Διάνα», με το έργο του Νίκι Σίλβερ «Νύχτα Ραδιο-Φόνων», που παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά σε απόδοση - μετάφραση Ελένης Ράντου, σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Παίζουν: Ελένη Ράντου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Φάνης Μουρατίδης κ.ά.
  • Ο Μίλτος Πασχαλίδης εμφανίζεται για δύο ακόμη βραδιές (σήμερα - αύριο), στο «Συρμό» (Κολωνού και Οδυσσέως 14, Πλ. Καραϊσκάκη, Μεταξουργείο, τηλ. 210 5203661).
Σάββατο 27/10
  • Στο θέατρο «Κορονέτ» παρουσιάζεται για πρώτη φορά η κωμωδία του Rob Becker «Caveman», σε σκηνοθεσία - διασκευή Αναστασίας Παπαστάθη, με τον Γεράσιμο Γεννατά.
  • Στο «Αλφα» παρουσιάζεται το έργο του Γ. Κωνσταντίνου «Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα» σε σκηνοθεσία Θύμιου Καρακατσάνη. Παίζουν: Θύμιος Καρακατσάνης, Γιώργος Κωνσταντίνου, Βίλμα Τσακίρη, Δήμητρα Παπαδήμα, Βασίλης Κούκουρας, Αλεξάνδρα Καρακατσάνη κ.ά.

«Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα»
«Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα»

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ