Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΣΗΕΑ
Προεδρείο από τις δυνάμεις του δικομματισμού

Με την εκλογή και των υπόλοιπων μελών του προεδρείου ολοκλήρωσαν χτες τη συγκρότηση του συμμαχικού προεδρείου του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ οι παρατάξεις «Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία» (4 έδρες πρόσκειται στη ΝΔ) και «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων» (ΚΕΔ - 2 έδρες πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ).

Ηδη την περασμένη Δευτέρα με τις ψήφους των δύο αυτών παρατάξεων είχε εκλεγεί πρόεδρος ο Π. Σόμπολος και γενικός γραμματέας ο Κ. Μπετινάκης. Χτες οι δύο παρατάξεις εξέλεξαν με έξι ψήφους υπέρ και πέντε κατά στη θέση του ταμία τον Γ. Βλαβιανό, Α' αντιπρόεδρο τον Δ. Τσαλαπάτη και Β' αντιπρόεδρο την Ε. Μαγιάση.

Η μεθόδευση γι' αυτές τις εξελίξεις είχε ξεκινήσει από προηγούμενες συνεδριάσεις του ΔΣ, όταν η παράταξη της ΚΕΔ κατέθεσε πρόταση για άμεση εκλογή προεδρείου, με τον ισχυρισμό ότι άμεσα θα πρέπει να κηρυχτούν απεργίες στον «Ελεύθερο Τύπο» και σε άλλα Μέσα, όπου υπάρχουν προβλήματα απολύσεων και εφαρμογής των ΣΣΕ, και να αντιδράσει η ΕΣΗΕΑ για το Ασφαλιστικό. Ομως, με το που συγκροτήθηκε το προεδρείο, οι κινητοποιήσεις και η αντίδραση για το Ασφαλιστικό παραπέμφθηκαν για το μέλλον...

Η «Μαχόμενη Δημοσιογραφία» που ζητούσε αντιπροσωπευτικό - αναλογικό προεδρείο, ψήφισε «κατά» σε όλες τις ψηφοφορίες για τη συγκρότηση του προεδρείου. «Κατά» ψήφισε και η «Συσπείρωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ