Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα στην Αθήνα το 14ο Συνέδριο της FIR

Ξεκινά με πανηγυρικό τρόπο σήμερα, Παρασκευή 19.10.07 και ώρα 5 μμ, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας (αίθουσα «Σάκης Καράγιωργας», το 14ο Τακτικό Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντιστασιακών (FIR), με κεντρικό σύνθημα: «Ποτέ πια πόλεμος! Ποτέ πια φασισμός!».

Στις εργασίες του Συνεδρίου, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της FIR, συμμετέχουν αντιπρόσωποι από 16 χώρες: Βέλγιο, Γερμανία, Ρωσία, Σερβία, Ουγγαρία, Δανία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, ΠΓΔΜ, Κύπρο, Ουκρανία, Ελλάδα, Ολλανδία, Ισραήλ, Κούβα. Επίσης, εκπρόσωποι Διεθνών Οργανώσεων, όπως: Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης, Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ), εκπρόσωποι του Ευρωκοινοβουλίου.

Το άνοιγμα του Συνεδρίου, είναι αφιερωμένο στα 20 χρόνια από την ανακήρυξη της FIR, από τον ΟΗΕ, ως πρεσβευτή της Ειρήνης. Ενώ στη διάρκεια του αφιερώματος θα υπάρχει μικρό καλλιτεχνικό πρόγραμμα με αντιστασιακά τραγούδια. Η πανηγυρική έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα είναι ανοιχτή στα ΜΜΕ και το κοινό.

Προσκλήσεις έχουν σταλεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ