Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Συντονίζουν τα επόμενα βήματα

Σε συνέχιση και ένταση του αγώνα, καθώς και σε κοινή δράση με τους εργαζόμενους και όλο το λαό για την αναχαίτιση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, καλούν με ανακοινώσεις τους οι φοιτητικοί σύλλογοι που συμμετείχαν στη συνάντηση συντονισμού μετά το χτεσινό συλλαλητήριο και το Παναθηναϊκό Συντονιστικό Αγώνα των ΤΕΙ. Χτες το μεσημέρι, με τη λήξη του συλλαλητηρίου, πραγματοποιήθηκαν στο Παλαιό Χημείο δύο συναντήσεις, των φοιτητικών και των σπουδαστικών συλλόγων, όπου δηλώθηκε «κανένας εφησυχασμός, καμιά αναμονή» μπροστά στο κύμα αντιλαϊκών μέτρων που έρχεται.

«Παλεύουμε ενάντια στην πολιτική ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Παλεύουμε μαζί με τους εργαζόμενους, τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, με όλο το λαό για τα δικαιώματά μας σε μόρφωση, δουλιά, ζωή», τονίζεται μεταξύ άλλων στα καλέσματα - ανακοινώσεις των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων. Στις ανακοινώσεις περιλαμβάνεται το διεκδικητικό πλαίσιο πάλης και καταλήγουν καλώντας όλους τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους σε:

  • Νέο γύρο Γενικών Συνελεύσεων την επόμενη και τη μεθεπόμενη βδομάδα.
  • Πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε κάθε σχολή μέχρι τις 31/10.
  • Νέο συλλαλητήριο την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου στις 12:00 στα Προπύλαια.
  • Να συμμετάσχουν στις 2 Νοέμβρη σε Πανελλαδική Συνάντηση Συντονισμού των Συλλόγων.
  • Να πάρουν πρωτοβουλία για σύσκεψη φορέων (εργατικά σωματεία, σπουδαστές, μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς) ώστε να οργανωθεί η κοινή δράση.

Εκτός από τα παραπάνω, το Παναθηναϊκό Συντονιστικό Αγώνα των ΤΕΙ, καλεί επιπλέον σε γενικές συνελεύσεις σε κάθε τμήμα και εξάμηνο, σε συγκρότηση αγωνιστικών επιτροπών εξαμήνων, ώστε να οργανωθεί η πάλη των σπουδαστών σε κάθε τμήμα και εξάμηνο σε όλη την Ελλάδα. Καλεί, τέλος, τους σπουδαστικούς συλλόγους να ορίσουν αντιπροσώπους για το Πανσπουδαστικό Συνέδριο, ώστε να επανασυσταθεί το ΚΣ της ΕΣΕΕ για τη διεξαγωγή του Πανσπουδαστικού Συνεδρίου μέσα στο Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ