Τρίτη 23 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΕΝΙΔΙΟΥ
«Τρέμουν» τις πλημμύρες εξαιτίας της ανυπαρξίας έργων

Στο Δασαρχείο Πάρνηθας, στο ρέμα της Εσχατιάς και το κέντρο της πόλης περιόδευσε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Δήμος Κουμπούρης

Από τη συνάντηση του βουλευτή του ΚΚΕ με το δασάρχη
Από τη συνάντηση του βουλευτή του ΚΚΕ με το δασάρχη
Λίγες μόλις ώρες από τη δυνατή φθινοπωρινή βροχή που έπεσε την Κυριακή το βράδυ, οι κάτοικοι του Μενιδίου είδαν - προσωρινά τουλάχιστον - ότι απέφυγαν τις επιπτώσεις από πλημμύρες. Κι αυτό το «προσωρινά» το τόνιζαν συνέχεια χτες το πρωί, καθώς γνωρίζουν ότι ο χειμώνας τώρα αρχίζει και κανένα αντιπλημμυρικό έργο δεν έχει γίνει.

Είναι μια διαπίστωση η οποία ειπώθηκε πολλές φορές στον βουλευτή του ΚΚΕ Δήμο Κουμπούρη, ο οποίος περιόδευσε χτες το πρωί επικεφαλής κλιμακίου στελεχών του Κόμματος στο Μενίδι. Η περιοδεία ξεκίνησε από το Δασαρχείο της Πάρνηθας, στο οποίο ενημερώθηκε από το δασάρχη για την εξέλιξη των έργων στο βουνό και συνεχίστηκε σε διάφορα σημεία κατά μήκος του ρέματος της Εσχατιάς.

Τα έργα στην Πάρνηθα δε σώζουν το Μενίδι

Για την ανυπαρξία αντιπλημμυρικής υποδομής στο Μενίδι μίλησε στον Δ. Κουμπούρη ο δασάρχης Πάρνηθας Γ. Αμοργιανώτης, ο οποίος του ξεκαθάρισε ότι «παρά τα έργα που έγιναν στην Πάρνηθα, το Μενίδι θα συνεχίσει να πνίγεται». Αυτό καθώς, όπως είπε, «τα έργα είναι αντιδιαβρωτικά και ανάσχεσης των νερών. Την ίδια στιγμή τα περισσότερα ρέματα που κατεβαίνουν στην πόλη εκτός του ότι είναι μπαζωμένα, δεν καταλήγουν πουθενά και ταυτόχρονα δεν υπάρχει δίκτυο ομβρίων».

Τα έργα στο κέντρο του Μενιδίου έχουν αντικατασταθεί από τα«αντιπλημμυρικά τσουβάλια»!
Τα έργα στο κέντρο του Μενιδίου έχουν αντικατασταθεί από τα«αντιπλημμυρικά τσουβάλια»!
Ειδικότερα πάντως για τα έργα της Πάρνηθας, ο δασάρχης ενημέρωσε τον βουλευτή ότι έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί αντιδιαβρωτικά έργα σε έκταση 30.000 στρεμμάτων στις καμένες περιοχές, αλλά και φράγματα σε άλλα σημεία.

Μιλώντας πάντως ο δασάρχης και γενικότερα για την προστασία των δασών ήταν ξεκάθαρος ότι «για τα εναπομείναντα δάση της Αττικής χρειάζεται ειδικός αυτόνομος σχεδιασμός». Τόνισε παράλληλα ότι για να προστατευτούν γενικά τα δάση από οικονομικά συμφέροντα, η μόνη λύση είναι να υπάρξει επιτέλους Κτηματολόγιο. «Οσο δεν υπάρχει Δασικό Κτηματολόγιο, σημείωσε συγκεκριμένα, και δεν ξεκαθαρίζεται τι είναι δάσος, θα μπαίνουν φωτιές, θα χτίζονται αυθαίρετα κ.ά.».

«Αντιπλημμυρικά τσουβάλια» αντί για έργα

Στο κέντρο του Μενιδίου, όπου βρέθηκε ο Δ. Κουμπούρης, αντίκρισε τους καταστηματάρχες με τα «αντιπλημμυρικά τσουβάλια» όπως τα βάφτισαν, στις εισόδους. Είναι η μοναδική λύση όπως είπαν, αφού εδώ και χρόνια πνίγονται χωρίς κανένας να κάνει το παραμικρό για να προστατευτούν οι περιουσίες τους. Είναι χαρακτηριστικό ακόμα, όπως κατήγγειλαν στο βουλευτή, ότι δεν πήραν ούτε ένα ευρώ αποζημίωση από τις τελευταίες πλημμύρες!

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε κατοίκους και καταστηματάρχες που συνομίλησε να μετατρέψουν την αγανάκτησή τους σε ενεργοποίηση, να οργανωθούν, να στήσουν επιτροπές και να απαιτήσουν στη βάση των πραγματικών τους αναγκών. Οπως τόνισε μετά το τέλος της περιοδείας: «Την ευθύνη για αυτή την κατάσταση στο Μενίδι, όπως και σε άλλες περιοχές, την έχουν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Γιατί υπηρετούν μια αμαρτωλή πολιτική, εξυπηρετώντας τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα από τη μία και αφήνοντας απροστάτευτο το φυσικό περιβάλλον και τους ανθρώπους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ