Σάββατο 27 Οχτώβρη 2007 - Κυριακή 28 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εξω οι επιχειρήσεις από τον αθλητισμό

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΟΘ του ΚΚΕ με οργανωμένους φιλάθλους του ΠΑΟΚ που συσπειρώνονται στο «Χρυσό Δικέφαλο»

Από την προχτεσινή συνάντηση στα γραφεία του συνδέσμου φιλάθλων του ΠΑΟΚ
Από την προχτεσινή συνάντηση στα γραφεία του συνδέσμου φιλάθλων του ΠΑΟΚ
Με ανοιχτά χαρτιά και εκατέρωθεν απαιτήσεις για συνέπεια στη δράση και τις διεκδικήσεις κόντρα στην πολιτική που έχει παραδώσει το ποδόσφαιρο στα χέρια των μεγαλοεπιχειρηματιών και της κερδοσκοπίας, εξελίχθηκε η συζήτηση της αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ, με επικεφαλής το βουλευτή Γιάννη Ζιώγα, με τους οργανωμένους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, που έγινε το βράδυ της Πέμπτης. Η ΚΟΘ του ΚΚΕ, όπως ακριβώς δεσμεύτηκε δημόσια, ξεκίνησε τις επαφές της με το φίλαθλο κόσμο του ΠΑΟΚ, προκειμένου να παρουσιάσει τις θέσεις της, με αφορμή την κρίση που αντιμετωπίζει η ομάδα. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, παραβρέθηκε στην ανοιχτή και διευρυμένη συνεδρίαση του ΔΣ του «Χρυσού Δικέφαλου».

«Το Κόμμα μας δε θέλει να σας κλείσει το μάτι και να υποσχεθεί ότι θα βρει επιχειρηματία να ρίξει χρήμα στην ομάδα, ή ότι θα στηρίξει ενδεχόμενη ρύθμιση χρεών», σημείωσε ο Κώστας Λεβέντης. Και πρόσθεσε: «Πρέπει ο λαός του ΠΑΟΚ να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Να απαιτήσει επιστροφή όλων των κλεμμένων. Παράλληλα όμως, πρέπει να παλέψει, μαζί με το υπόλοιπο λαϊκό κίνημα, για την ανατροπή αυτού του οικοδομήματος».

Τα μέλη του «Χρυσού Δικέφαλου» συμφώνησαν ότι η εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου και η αξιοποίησή του για την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών έχει οδηγήσει τις ομάδες στα σημερινά αδιέξοδα. Κατήγγειλαν τη διαπλοκή επιχειρηματιών και πολιτικών, που εκφράζεται, π.χ., και με παράλληλες εκπτώσεις επιχειρηματιών από διοικήσεις ομάδων και δημόσια έργα, ή παράλληλες αναλήψεις διοικήσεων και έργων. Εξέφρασαν την αγωνία τους και παράλληλα την επιδίωξή τους, να αποδεσμευτεί ο ΠΑΟΚ από την «παρέα συμφερόντων» που, όπως είπαν, λυμαίνονται την ομάδα τουλάχιστον εδώ και μία 20ετία. Κατήγγειλαν «φυτευτές» διοικήσεις από πολιτικές ηγεσίες. Και δήλωσαν καθαρά: «Δε θέλουμε να μας χαρίσει κανένας τίποτε. Απαιτούμε ίση μεταχείριση για όλες τις ομάδες, μεγάλες και μικρές. Απαιτούμε να τιμωρηθούν όσοι οδήγησαν τον ΠΑΟΚ στο σημερινό αδιέξοδο και να επιστραφούν τα "κλεμμένα"».

Μάλιστα, ζήτησαν από το ΚΚΕ να παρέμβει ώστε και νομοθετικά να διασφαλιστεί ότι μεγαλοεπιχειρηματίες και διοικήσεις δε θα απαλλάσσονται από τις οικονομικές ευθύνες και τα χρέη, ώστε να σταματήσουν οι μεγαλομέτοχοι να αποκομίζουν τεράστια οφέλη οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά, και να ρίχνουν στην ομάδα όλο το κόστος της «αρπαχτής». Αλλωστε, και με διαδηλώσεις απαιτούν από τους πρώην προέδρους να φέρουν πίσω τα κλεμμένα και να καλύψουν οι ίδιοι τα φέσια που άφησαν στην ομάδα.

Ο Γ. Νοτάκης, μέλος της ΝΕ της ΚΟΘ του ΚΚΕ, σημείωσε πως η όποια εξυγίανση του ΠΑΟΚ, όσο καλές προθέσεις κι αν έχει η σημερινή διοίκηση, δεν μπορεί να αποτελέσει οριστική λύση στο πρόβλημα. Αφού, όπως εξήγησε, θα πρέπει να κινηθεί στο δρόμο που χάραξε ένα νομοθετικό πλέγμα που σαν βάση του έχει τους επιχειρηματίες, τις επιχειρήσεις. Με τα ίδια φθαρμένα υλικά θα ξαναστήσει το οικοδόμημα. Στις ίδιες δυνάμεις που είναι υπεύθυνες για την κρίση θα στηριχτεί.

Ο Γ. Ζιώγας απευθύνθηκε στον κόσμο του ΠΑΟΚ, στο μέγα πλήθος των φιλάθλων του, που όπως είπε αποτελεί και τη δύναμή του. Και τους κάλεσε, αυτή τη δύναμη να μην την υποτάξουν στη στήριξη επιχειρηματιών και πολιτικών δυνάμεων που εποφθαλμιούν την ομάδα για δικό τους όφελος. Τους κάλεσε να απαιτήσουν ένα άλλο αθλητισμό όπου η δύναμη της κάθε ομάδας θα στηρίζεται στους παίκτες, στο φίλαθλο κόσμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ