Τρίτη 30 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες

Από τη χτεσινή κινητοποίηση έξω από την ΑΣΟΕΕ
Από τη χτεσινή κινητοποίηση έξω από την ΑΣΟΕΕ
Παράλληλα με την οργάνωση των συγκεντρώσεων της Πέμπτης, φοιτητές και σπουδαστές ξεδιπλώνουν πλούσια καθημερινή δραστηριότητα με αιτήματα για πραγματικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία.

Χτες, κινητοποίηση στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου της Αθήνας έκαναν φοιτητές των ξενόγλωσσων τμημάτων του πανεπιστημίου, ανταποκρινόμενοι σε σχετικό κάλεσμα της τμηματικής συνέλευσης φοιτητών και καθηγητών του Αγγλικού τμήματος, απαιτώντας τη δωρεάν διανομή των ξενόγλωσσων συγγραμμάτων. Την αντίδραση των φοιτητών πυροδότησε το γεγονός ότι εκκρεμεί νέος διαγωνισμός με ξενόγλωσσους εκδοτικούς οίκους, ο οποίος τελικά θα γίνει μεν αλλά στα τέλη Δεκέμβρη, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να μην έχουν συγγράμματα για το χειμερινό εξάμηνο. Οι φοιτητές απαιτούν την άμεση διανομή δωρεάν όλων των συγγραμμάτων. Και απαιτούν την ανατύπωση των ξενόγλωσσων συγγραμμάτων και τη διανομή τους δωρεάν στους φοιτητές μέχρι το τέλος Νοέμβρη, με ευθύνη του πανεπιστημίου.

Επίσης, χτες στην Πάτρα, με απόφαση του συλλόγου φοιτητών Εστίας, οι φοιτητές προχώρησαν σε κατάληψη του εστιατορίου και του γραφείου του διευθυντή, διεκδικώντας δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές και αντιδρώντας και στα λοκ άουτ στα οποία προχωράει επανειλημμένα ο διευθυντής της Εστίας και νομαρχιακός σύμβουλος του ΠΑΣΟΚ, κ. Αθανασόπουλος ως εκβιαστική απάντηση στους φοιτητές. Οι φοιτητές κράτησαν κλειδωμένο στο γραφείο τον διευθυντή της Εστίας. Οπως καταγγέλλει ο σύλλογος φοιτητών Εστίας Πάτρας, «ο νομαρχιακός σύμβουλος του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτός που έκλεισε για πέντε ημέρες το εστιατόριο σε αντίποινα για την κινητοποίηση φοιτητών την Παρασκευή 19 Οκτώβρη. Οι φοιτητές είχαν καταλάβει τα γραφεία της διεύθυνσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την είσοδο ιδιωτικού συνεργείου στο εστιατόριο της Εστίας». Ακόμα, με ανακοίνωσή του ο σύλλογος Εστίας καταγγέλλει τον διευθυντή ότι «προέβη σε προσωπική, ρατσιστική επίθεση εναντίον του προέδρου του συλλόγου των φοιτητών, λόγω της καταγωγής του (Αλβανικής) απειλώντας ταυτόχρονα ότι θα κάνει σχετική αναφορά στην πρεσβεία της χώρας του»! Μέχρι αργά χτες το βράδυ βρισκόταν σε εξέλιξη συνέλευση του συλλόγου φοιτητών Εστίας για τη συνέχιση των αγώνων τους.

Εκλεισαν συμβολικά την Πατησίων

Με αιτήματα για πραγματικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία και ενάντια στις ισοτιμήσεις των πτυχίων των πανεπιστημίων με τα τρίχρονα μπάτσελορ, με πρωτοβουλία της ΠΚΣ, φοιτητές της ΑΣΟΕΕ έκλεισαν χτες το μεσημέρι το ρεύμα ανόδου της Πατησίων μπροστά από τη σχολή. Οι φοιτητές της ΠΚΣ άπλωσαν στο δρόμο το πανό με σύνθημα: «Παλεύουμε για πτυχία με αξία - Δωρεάν σπουδές. Οχι στις ισοτιμήσεις με bachelor. Ανέγερση εστίας για την ΑΣΟΕΕ».

Οι φοιτητές μοίραζαν τις ανακοινώσεις στα αυτοκίνητα και τα λεωφορεία, στους περαστικούς, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τα αιτήματά τους. Συγκεκριμένα η ΠΚΣ απαιτεί την ανέγερση φοιτητικής εστίας και μέχρι τότε καταβολή επιδόματος ενοικίου σε όλους τους φοιτητές από επαρχία. Ακόμα, αγωνίζονται για να μην εφαρμοστεί η οδηγία 36/05, που εξομοιώνει τα επαγγελματικά δικαιώματα πτυχιούχων πανεπιστημίου και αποφοίτων διαφόρων ψευτοκολεγίων και ΚΕΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ