Τρίτη 6 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
23ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
Ακόμα πιο ενισχυμένες οι ταξικές δυνάμεις

Μια επιπλέον έδρα στο ΔΣ κέρδισε η ΕΣΑΚ, με την ολοκλήρωση των εργασιών την Κυριακή

Στιγμιότυπο από τις εργασίες του Συνεδρίου
Στιγμιότυπο από τις εργασίες του Συνεδρίου
Τη σταθερή και αταλάντευτη ταξική πορεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών στην αντιπαράθεση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, επιβράβευσαν οι αντιπρόσωποι του 23ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή, δίνοντας μια παραπάνω έδρα στο ΔΣ στην ΕΣΑΚ, που έχει και την ευθύνη της διοίκησης της ΠΟΛ. Στο συνέδριο πήραν μέρος 70 αντιπρόσωποι (εκλεγμένοι 71), από 67 στο προηγούμενο. Ψήφισαν 70 (έγκυρα 69, άκυρο 1) και έλαβαν:

  • ΕΣΑΚ, 45 ψήφους και 8 έδρες (από 7) στο ΔΣ, 13 έδρες για το Γενικό Συμβούλιο και 4 έδρες για την Εξελεγκτική Επιτροπή.
  • ΠΑΣΚΕ, 14 ψήφους και 2 έδρες (είχε 2) στο ΔΣ, 4 έδρες στο ΓΣ και 1 έδρα στην Εξελεγκτική Επιτροπή.
  • «Ριζοσπαστική Παρέμβαση», 1 έδρα στο ΔΣ και 2 στο ΓΣ.
  • «Αυτόνομη Παρέμβαση - Ενωση Εργαζομένων», καμία έδρα στο ΔΣ (είχε 1) και 1 έδρα στο ΓΣ.

Η πρώτη μέρα του συνεδρίου ήταν αφιερωμένη στους νέους και τις νέες του κλάδου, στους αυριανούς λογιστές και λογίστριες. Γι' αυτό και μετά τους χαιρετισμούς, το βήμα του συνεδρίου δόθηκε στους νέους, οι οποίοι και μετέφεραν μέσα από τις ομιλίες τους τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με κυρίαρχο αυτό της ανεργίας.

Στις δυο μέρες που ακολούθησαν, τόσο εισηγητικά από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δημήτρη Βαρελά, όσο και από την πλειοψηφία των ομιλητών, κυρίαρχο ζήτημα που απασχόλησε το συνέδριο ήταν η επίθεση της κυβέρνησης στην Κοινωνική Ασφάλιση. Οπως υπογράμμισαν οι σύνεδροι, σήμερα η μόνη δύναμη που αντιπαρατίθεται στις αντεργατικές πολιτικές του κεφαλαίου, αλλά και στον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό είναι η αγωνιστική συσπείρωση συνδικαλιστών και συνδικαλιστικών οργανώσεων που εκφράζονται μέσα από το ΠΑΜΕ, στο οποίο συμμετέχει και η ΠΟΛ. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, οι σύνεδροι αποφάσισαν τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας στα αυριανά συλλαλητήρια που οργανώνει το ΠΑΜΕ, καθώς και στην 24ωρη απεργία στις 12 Δεκέμβρη.

Διεξοδική συζήτηση έγινε και για τον νέο κρατικό προϋπολογισμό και το άδικο φορολογικό σύστημα, ενώ πλούσιος ήταν και ο απολογισμός δράσης της Ομοσπονδίας. Ζήτημα πρώτης γραμμής αποτελεί για την Ομοσπονδία, όπως συζητήθηκε και στο συνέδριο, η μαζικοποίηση των συλλόγων, η συσπείρωση των εργαζομένων του κλάδου σε ταξική αγωνιστική κατεύθυνση, η οργανωτική ανάπτυξη της ΠΟΛ με την ίδρυση και εγγραφή νέων σωματείων. Οι σύνεδροι αποφάσισαν και εξουσιοδότησαν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο να οργανώνει έγκαιρα τους αγώνες του κλάδου για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί το επόμενο διάστημα στα μεγάλα λογιστήρια, καθώς και στην πιο συστηματική επαφή με τους νέους φοιτητές στα ΑΕΙ, ΤΕΙ και ΙΕΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ