Τρίτη 6 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει την αστυνομοκρατία στον Αγιο Σπυρίδωνα

Τη συνεχή παρουσία και δράση της Αστυνομίας στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα στο Αιγάλεω, που τρομοκρατεί τους μετανάστες, κατήγγειλε η Κομματική Οργάνωση Αιγάλεω του ΚΚΕ, κατά την περιοδεία που πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο, με επικεφαλής τη βουλευτή Εύα Μελά. Εκεί, συνομίλησε με δεκάδες μετανάστες διαπιστώνοντας τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ στη συνέχεια αντιπροσωπεία της ΚΟ Αιγάλεω, επισκέφτηκε τα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής, όπου και τόνισε την ανάγκη να σταματήσει η αστυνομοκρατία κατά των μεταναστών.

«Κάθε μέρα έρχεται εδώ η Αστυνομία», είπε ένας μετανάστης μόλις είδε τη βουλευτή του ΚΚΕ. Και συνέχισε: «Πριν από λίγες μέρες, η Αστυνομία με συνέλαβε και με κράτησε στο Αστυνομικό Τμήμα όλο το βράδυ. Είχα χαρτιά, αλλά με κράτησαν», απάντησε. Ενας άλλος έλεγε ότι είναι αδύνατο να γίνει «νόμιμος»: «Δουλεύω εφτά χρόνια και τώρα αρχίζω να κολλάω μόνος μου ένσημα. Πρέπει να κολλήσω 1.100 ένσημα και να δώσω 300 ευρώ παράβολα. Δε γίνεται...».

Η Ε. Μελά, τόνισε ότι οι μετανάστες, βιώνουν σημαντικά προβλήματα, αφού από τη μια, κάθε μέρα κυνηγάνε το μεροκάματο, το οποίο είναι πάντα «μαύρο» και ανασφάλιστο, περιμένοντας με τις ώρες στην «πιάτσα» του Αγ. Σπυρίδωνα και από την άλλη, αντιμετωπίζουν τις καθημερινές διώξεις της Αστυνομίας. Και σημείωσε: «Το πρόβλημα δεν το δημιουργούν οι μετανάστες, αλλά η κυρίαρχη πολιτική, η πολιτική που τους θέλει χωρίς δικαιώματα». Επισήμανε, δε, ότι η λύση είναι οι οικονομικοί μετανάστες να αποκτήσουν τα ίδια ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα με τους Ελληνες συναδέλφους τους.

Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία της ΚΟ Αιγάλεω, μαζί με τη βουλευτή του ΚΚΕ προχώρησαν σε διάβημα διαμαρτυρίας στον αξιωματικό υπηρεσίας, στην Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής, ζητώντας να σταματήσουν οι συνεχιζόμενοι έλεγχοι στην περιοχή, σε βάρος των μεταναστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ