Τρίτη 6 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Ματιές» στην επικαιρότητα, στην ιστορία, στον πολιτισμό

Χτες έκανε πρεμιέρα το νέο πρόγραμμα του «902»

Αφιέρωμα στον Μάνο Κατράκη στην εκπομπή του «902 TV» «Δεν άνθισαν ματαίως...»
Αφιέρωμα στον Μάνο Κατράκη στην εκπομπή του «902 TV» «Δεν άνθισαν ματαίως...»
Συνεχίζονται και σήμερα οι «πρεμιέρες» στον «902 TV», στο πλαίσιο του νέου προγράμματος. Δείτε λοιπόν σήμερα, Τρίτη 6 Νοέμβρη:

  • Στις 17.30 την πρώτη εκπομπή με τίτλο «Αρχιτεκτονική και πράγματα» όπου καταγράφεται το τοπίο στο οποίο διαφορετικές εκφραστικές περιοχές από το χώρο των τεχνών και των επιστημών (ζωγραφική, φωτογραφία, γλυπτική, εγκαταστάσεις, λογοτεχνία, φυσική, φιλοσοφία, κινηματογράφος, νέες τεχνολογίες κλπ.) διαπλέκονται με την αρχιτεκτονική. Κείμενα - παρουσίαση: Εφη Μάντζαρη, δρ Αρχιτεκτονικής, λεκτ. στο ΕΜΠ. Σπύρος Παπαδόπουλος, καθ. Πολυτεχνείου Βόλου.
  • Στις 20.30 το πρώτο επεισόδιο της σειράς «Μέρες Αντίστασης». Πρόκειται για πολυβραβευμένη πολωνική σειρά έντεκα επεισοδίων, παραγωγής 1976. Παρουσιάζει τον αγώνα του πολωνικού λαού κατά του γερμανικού φασισμού. Αποτυπώνει με μεγάλη ακρίβεια την κατοχή, τις εκτελέσεις, την ένοπλη πάλη με τις πρώτες αντάρτικες ομάδες το 1942, το ρόλο των κομμουνιστών κλπ.
  • Στις 23.00 την εκπομπή «Δεν άνθισαν ματαίως...». Η εκπομπή είναι αφιερωμένη σε πρόσωπα από το χώρο της τέχνης και του πνεύματος, που «έφυγαν» αφήνοντας σημαντικό έργο. Η εκπομπή στηρίζεται σε βιογραφικά στοιχεία, μαρτυρίες ανθρώπων που τους γνώρισαν και σε αρχειακό υλικό (φωτογραφίες, τραγούδια, αποσπάσματα ταινιών ή θεατρικών παραστάσεων κλπ). Η πρώτη εκπομπή είναι αφιερωμένη στον Μάνο Κατράκη. Για το μεγάλο μας ηθοποιό μιλούν ο Φοίβος Ταξιάρχης που είναι και η τελευταία του συνέντευξη και η Λήδα Πρωτοψάλτη. Η επιμέλεια και η παρουσίαση της εκπομπής είναι της Σοφίας Αδαμίδου.

Στο σημερινό πρόγραμμα δείτε ακόμη:

  • Στις 18.00 την εκπομπή «Εις υγείαν». Στη σημερινή εκπομπή η Ειρήνη Μπαλντίδη συζητά με την Οστεοπαθητικό Μαργαρίτα Παπαδημητρίου για την οστεοπόρωση και τους τρόπους πρόληψης και θεραπείας.
  • Στις 22.00 την εκπομπή «Προεκτάσεις», όπου ο Κώστας Καραχάλιος συζητά με τους καλεσμένους του το θέμα «Δημοκρατικά Δικαιώματα και Ελευθερίες», με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των χαφιεδοκαμερών και τις ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις των διαδηλώσεων.
«902 Αριστερά στα FM»

Την Τετάρτη 7 Νοέμβρη συμπληρώνονται 90 χρόνια από τη Μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση στη Ρωσία το 1917. Ο «902 Αριστερά στα FM» θα προσαρμόσει το πρόγραμμά του για να τιμήσει τα 90χρονα. Ετσι, αύριο, Τετάρτη 7/11 μπορείτε να ακούσετε:

Στην εκπομπή «Οσα φέρνει η μέρα», στις 10.00, ένα χρονικό για την «Ημέρα που άλλαξε τον κόσμο», με τον Παύλο Ρούφα. Με βάση το βιβλίο του Τζον Ριντ «Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο» και άλλες ιστορικές πηγές, μια εξιστόρηση των δραματικών γεγονότων εκείνης της μέρας που σήμανε τη νίκη της Επανάστασης.

Στην εκπομπή «Ημεροδρόμος», στις 11.00, με τον Δάνη Παπαβασιλείου και τον Νίκο Μπογιόπουλο, μια συζήτηση για την επικαιρότητα του σοσιαλισμού σήμερα.

Μια έκτακτη εκπομπή στις 16.00 με τον Γιώργο Μηλιώνη για τις «Επιρροές και τις επιδράσεις της Οχτωβριανής Επανάστασης στην Ελλάδα».

Στη διάρκεια του υπόλοιπου προγράμματος μπορείτε να ακούσετε επαναστατικά τραγούδια της Ρωσίας και της Σοβιετικής Ενωσης, τραγούδια που γράφτηκαν υπό την επιρροή της Οκτωβριανής Επανάστασης, αποσπάσματα από ομιλίες του Λένιν και άλλα ηχητικά ντοκουμέντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ