Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ζωγραφική - χαρακτική

Εργο του Τάκη Σιδέρη
Εργο του Τάκη Σιδέρη
Στην γκαλερί «Χρυσόθεμις» (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι) παρουσιάζεται ατομική έκθεση ζωγραφικής του Τάκη Σιδέρη. Εκτίθενται 22 ελαιογραφίες με θέματα της καθημερινότητας, όπου οι άνθρωποι ενώνονται με το περιβάλλον τους. Το λιτό σχέδιο, η καθαρότητα της περιγραφής, η προσωπική αίσθηση του χρώματος, εισάγουν το θεατή στη θεματολογία του και στο προσωπικό ύφος του δημιουργού.

Εκθεση χαρακτικής της Κριστιάνας Ηλιοπούλου παρουσιάζει (7/11-7/12) ο «Τεχνοχώρος» της Ενωσης Ελλήνων Χαρακτών (Λεμπέση 4 και Μακρυγιάννη). Τίτλος της «Κάψουλες μνήμης». Πρόκειται για χαρακτικά - μονότυπα, όπου η δημιουργός αναδημιουργεί κομμάτια χώρου - χρόνου με τυπωμένα μηνύματα της μνήμης της. Προσπάθειά της είναι να ξαναβρεί «την περιπέτεια της ζωγραφικής, τα μονότυπα και την τεχνική της κολλαγραφίας», που στη «γραφή» της εκφράζονται ελεύθερα, μαζί με ένα κολάζ από τεχνικές και εικαστικές λύσεις.

Στην γκαλερί «Αστρα» (Καρυατίδων 8) παρουσιάζεται (7-24/11) έκθεση ζωγραφικής της Φανής Αϊνατζή. Τοπία και πρόσωπα, με πλούσια χρωματική γκάμα και οργανωμένη σύνθεση, αναδείχνονται με τη χειρονομία και την αμεσότητα. Λάδια, ακουαρέλες, σχέδια, παστέλ βασιζόμενα στην ελεύθερη πινελιά, τις χρωματικές σχέσεις και τα κοινά ερεθίσματα.

Εκθεση ζωγραφικής και χαρακτικής της Κούλας Μπεκιάρη (1905-1992) φιλοξενείται (έως 29/11) στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50). Παρουσιάζονται ζωγραφικά και χαρακτικά έργα, καθώς και προσωπικά αντικείμενα της ζωγράφου - χαράκτριας. Παρουσιάζονται, επίσης, έργα της γλύπτριας - ζωγράφου - λογοτέχνιδας Αννας Μπεκιάρη (1870-1960), μητέρας της Κ. Μπεκιάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ