Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Ψηφιακές» ιδιωτικοποιήσεις

Πραγματοποιήθηκε χτες το Συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ

Τίποτα το θετικό στην υπόθεση της ενημέρωσης και των εργαζομένων που την υπηρετούν δεν απέφερε το 22ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ), που πραγματοποιήθηκε χτες, καθώς παραμένει το πρόβλημα της μη αναγνώρισης της προϋπηρεσίας των συμβασιούχων της ΕΡΤ και ο κίνδυνος ιδιωτικοποίησης της δημόσιας τηλεόρασης και πολύ περισσότερο της θυγατρικής εταιρείας για την ψηφιακή τηλεόραση.

Ο υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος στο χαιρετισμό του επανέλαβε το στόχο της κυβέρνησης «να προχωρήσουμε πολύ γρήγορα στην ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, στις επενδύσεις για τη μεταβολή του εξοπλισμού της δημόσιας τηλεόρασης, στην ανάπτυξη από κοινού με τους ιδιωτικούς φορείς δικτύων πομπών και κεραιών, στη διοικητική και οργανωτική μεταρρύθμιση που χρειάζεται η ΕΡΤ, ώστε να εισέλθει με επιτυχία στη νέα ψηφιακή συνθήκη». Συμπλήρωσε ότι το δρόμο της ΕΡΤ «θα τον ακολουθήσουν και οι ιδιωτικές τηλεοράσεις».

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος, αφού εξέφρασε για άλλη μια φορά την ικανοποίησή του για την πορεία της ΕΡΤ, ανέφερε την πρόθεση της διοίκησης να επιβραβεύσει οικονομικά όσους προσφέρουν «καλή και υπερβάλλουσα εργασία». Με αυτό τον τρόπο επιχειρεί να προσαρμόσει τις εργασιακές συνθήκες στους όρους λειτουργίας της ελεύθερης αγοράς. Ο ίδιος είπε ότι θα υποστηρίξει για φέτος και του χρόνου αυξήσεις της τάξης του 5,8% στο σύνολο του προσωπικού.

Κατά της δημιουργίας θυγατρικής εταιρείας για την ψηφιακή τάχθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Σ. Κακαβούλης. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι η διοίκηση του οργάνου συνεργάζεται με τη διοίκηση της ΕΡΤ σε αποφάσεις που στρέφονται κατά της δημόσιας τηλεόρασης και του ρόλου της και κυρίως κατά των εργασιακών δικαιωμάτων.

Νομιμοποιείται η κυριαρχία επιχειρηματικών ομίλων

Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Π. Μεντρέκας, μέλος της ΚΕ, κατέθεσε τη «σταθερή παρουσία μας στην πάλη κατά της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας τηλεόρασης». Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο χώρο των ΜΜΕ τόνισε πως «επιβεβαιώνουν ότι η πολιτική που ενισχύει την κερδοφορία και την ενίσχυση του κεφαλαίου είναι εχθρική ακόμα και με τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων. Οτι η κατοχή των δημοσίων συχνοτήτων από ΜΜΕ που βρίσκονται στον έλεγχο ιδιωτών - επιχειρηματιών βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με το δικαίωμα του λαού και της νεολαίας στην ολόπλευρη ενημέρωση, στην ψυχαγωγία, με τα δικαιώματα των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στα μέσα». Σημείωσε τέλος την αντίθεση του ΚΚΕ στο νομικό πλαίσιο για τα ΜΜΕ που διαμόρφωσε η ΝΔ, καθώς «στηρίζει τη συγκέντρωση των Μέσων στα χέρια επιχειρηματικών ομίλων. Νομιμοποιεί την κυριαρχία τους στο νέο ψηφιακό τοπίο που δημιουργείται. Ανοίγει περισσότερο την πόρτα στην ιδιωτικοποίηση της ΕΡΤ, στη λειτουργία της με τους κανόνες της αγοράς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ