Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ούτε βήμα πίσω απ' όσα μας ανήκουν!

Στιγμιότυπα από τις χτεσινές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Με τα παιδιά τους συμμετείχαν οι εργαζόμενοι στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ (φωτ.: από την πορεία στη Σάμο)
Με τα παιδιά τους συμμετείχαν οι εργαζόμενοι στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ (φωτ.: από την πορεία στη Σάμο)
Με τους αγωνιζόμενους μαθητές της περιοχής συναντήθηκαν όσοι συμμετείχαν στα συλλαλητήρια που οργάνωσαν οι ταξικές δυνάμεις στις εργατουπόλεις της Αττικής. Ιδιαίτερα μαχητική ήταν η συγκέντρωση που έγινε στην κεντρική πλατεία της Ελευσίνας, την οποία ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στο Μενίδι χαιρέτισε εκπρόσωπος του τοπικού Συντονιστικού των Σχολείων, ενώ η πορεία που έγινε στην Παλλήνη ξεκίνησε από τα γραφεία του τοπικού παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων και κατέληξε στα λύκεια που βρίσκονται υπό κατάληψη. Αγωνιστική ήταν η κινητοποίηση στα Μέγαρα, στην πλατεία Ηρώων, ενώ στα Ανω Λιόσια οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημαρχείου και έκαναν πορεία στο κέντρο.

Μήνυμα συνέχισης του αγώνα για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης έστειλαν και οι εργαζόμενοι απ' όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις έγιναν σε Κατερίνη, Βέροια, Νάουσα, Κιλκίς, Χαλκιδική, Γιαννιτσά, Σέρρες, Καβάλα, Δράμα, Κομοτηνή, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Καστοριά, Γρεβενά, Φλώρινα, Πτολεμαΐδα και Κοζάνη.

Μαζί με τους πυρόπληκτους

Από τη συγκέντρωση στην πόλη της Μυτιλήνης
Από τη συγκέντρωση στην πόλη της Μυτιλήνης
Για το δυναμικό της παλμό ξεχώρισε η κοινή και μαζική πορεία που έκαναν στον Πύργο πυρόπληκτοι κι εργαζόμενοι της Ηλείας. Με το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από την Ασφάλιση - δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» να κυριαρχεί, ο εργαζόμενος λαός διαδήλωσε σ' όλες τις πρωτεύουσες των νομών του Μοριά καθώς και στο Αίγιο. Η πιο μαζική συγκέντρωση έγινε στην Πάτρα, όπου εργάτες, φοιτητές και μαθητές συνέχισαν με μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής που διαλύει την Κοινωνική Ασφάλιση και ιδιωτικοποιεί την Παιδεία.

Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση για το Ασφαλιστικό και στην Ιστιαία. Αντίστοιχο μήνυμα αγώνα έστειλαν οι εργάτες κι οι εργάτριες από πολλές μεριές της Εύβοιας και της Στερεάς Ελλάδας, όπως το Αλιβέρι, τη Χαλκίδα, τη Θήβα και βέβαια τη Λαμία, την Αμφισσα. Στη Λιβαδειά χαιρέτισε μεταξύ άλλων εκπρόσωπος του Σωματείου Νεφροπαθών.

Δυναμική ήταν η κινητοποίηση που έγινε στα Γιάννενα, παρά το τσουχτερό κρύο. Εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα ένωσαν τις φωνές τους με μικρομεσαίους εμπόρους, με την εργαζόμενη και σπουδάζουσα νεολαία, με συνταξιούχους. Απ' το δημαρχείο έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. «Οχι στο διάλογο - απάτη» ήταν το σύνθημα που έστειλαν οι εργαζόμενοι απ' το Αγρίνιο, ενώ στην Κέρκυρα το στίγμα έδωσαν γι' άλλη μια φορά οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, που συναντήθηκαν στην κινητοποίηση με οικοδόμους, ιδιωτικούς υπαλλήλους, νέους. Τη βροχή αψήφησαν οι διαδηλωτές σε Λευκάδα και Ηγουμενίτσα, ενώ δυναμικά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν σε Πρέβεζα και Αρτα.

Εχτισαν το ΙΚΑ

Στα Γιάννενα, το τσουχτερό κρύο δε στάθηκε εμπόδιο στη μαζική συμμετοχή

Πέτροβας Σπύρος

Στα Γιάννενα, το τσουχτερό κρύο δε στάθηκε εμπόδιο στη μαζική συμμετοχή
Με μια αιφνιδιαστική κίνηση των ταξικών δυνάμεων ξημέρωσε η χτεσινή μέρα στη Ρόδο, όπου η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ έχτισε την είσοδο του ΙΚΑ. Πρωτοβουλία που συνάντησε τη συμπαράσταση των εργαζομένων στο υποκατάστημα κι ανάμεσα σ' άλλα κατήγγειλε τον εμπαιγμό που αντιμετωπίζει ο λαός του νησιού, ο οποίος, αν και σήμερα το κόστος στέγασης φτάνει τα 2 εκατομμύρια το μήνα, ακούει εδώ και 15 χρόνια ανέξοδες υποσχέσεις για μεταστέγαση. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στάση της παράταξης της ΝΔ στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, στέλεχος της οποίας με υβριστικές και αντικομμουνιστικές παραινέσεις υποδείκνυε στην Αστυνομία να επέμβει για να διαλύσει την κινητοποίηση.

«Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δεν κάνουν σήμερα τα συλλαλητήρια από θέση άμυνας, αλλά για να περάσουμε στην αντεπίθεση, για νέες κατακτήσεις», τόνισε στη συγκέντρωση που έγινε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, Δημήτρης Σιαμέτης.

Αντιπροσωπεία της ΠΑΣΥ συμμετείχε στη συγκέντρωση της Λήμνου αναδεικνύοντας την ανάγκη αγωνιστικής συμπόρευσης εργατών και αγροτών, ενώ στην κινητοποίηση που έγινε στη Σάμο πήρε μέρος κι η τοπική Επιτροπή Αγώνα που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο της πανελλαδικής επιτροπής. Κινητοποιήσεις έγιναν επίσης σε Ικαρία, Κάρπαθο, Κω.

Νεολαίοι στην κινητοποίηση της Πάτρας
Νεολαίοι στην κινητοποίηση της Πάτρας
Με τη δυναμική παρουσία νέων εργαζομένων πραγματοποιήθηκαν τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στους τέσσερις νομούς της Κρήτης. Στο Ηράκλειο ξεχώρισε η συμμετοχή νέων εργαζομένων απ' τον κλάδο των ιδιωτικών υπαλλήλων, του επισιτισμού, κ.ά. Αμέσως μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Με πανό και συνθήματα ενάντια στην αντιασφαλιστική πολιτική άρχισαν να συγκεντρώνονται οι εργαζόμενοι από νωρίς στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, στα Χανιά, όπου επίσης η πορεία διέσχισε το κέντρο της πόλης. Αντίστοιχα, συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν στο Ρέθυμνο, στην πλατεία Δημαρχείου και στο Λασίθι, στην κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ