Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Αύριο, στις 11 το πρωί, στην Ομόνοια

Πάνω από 100 σχολεία στην Αθήνα αποφάσισαν συμμετοχή στην αυριανή διαδήλωση. Διαδηλώσεις και στις άλλες πόλεις

Το αφισέτο του Συντονιστικού που κυκλοφορεί στα σχολεία
Το αφισέτο του Συντονιστικού που κυκλοφορεί στα σχολεία
Οι ετοιμασίες στα προαύλια των σχολείων έχουν «πάρει φωτιά». Πανό, χρώματα, προτάσεις, ιδέες, όλα για το αυριανό συλλαλητήριο. Από την Αθήνα μέχρι την Αλεξανδρούπολη, από τη Σπάρτη μέχρι την Ξάνθη, «άρωμα» αντίστασης και ανυπακοής. Οι μαθητές ξανάρχονται. Με αποφάσεις μέσα από συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες. Οι γενικές συνελεύσεις στα σχολεία σφύζουν από ζωντάνια και πείσμα: «Δε μας τρομάζουν εισαγγελείς και διευθυντάδες». Οι μαθητές αποφασίζουν για την περιφρούρηση, οργάνωση και συντονισμό του αγώνα και την παραπέρα δράση τους και αναδεικνύουν αγωνιστικά 15μελή και 5μελή. Κοινός παρονομαστής, αιτήματα ζωτικής σημασίας πλέον:

  • Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού.
  • Να καταργηθούν τα φροντιστήρια.
  • Να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος.
  • Να μην περάσουν τα σχολεία στην ευθύνη των δήμων.
  • Το περιεχόμενο της βασικής εκπαίδευσης πρέπει να είναι το ίδιο για όλους τους μαθητές. Ευθύνη να έχει το κράτος.
  • Ενα σχολείο, ενιαίο, κοινό για όλους τους μαθητές μέχρι τα 18.
  • Δημόσιες και δωρεάν επαγγελματικές σχολές μετά το σχολείο.
  • Δημόσιο και δωρεάν Πανεπιστήμιο.

Στην Αθήνα, πάνω από 100 σχολεία - και διαρκώς προστίθενται κι άλλα - έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής στο συλλαλητήριο, με ραντεβού στις 11 το πρωί, στην Ομόνοια. Μετά την πορεία θα πραγματοποιηθεί νέο Συντονιστικό. Στον Πειραιά, μεγάλη συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα στο Πασαλιμάνι, στις 10 το πρωί.

Στη Θεσσαλονίκη, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων καλεί στις 11 το πρωί, στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στη Λάρισα, οι μαθητές θα συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι, έξω από το 1ο ΕΛ Λάρισας. Στα Γιάννενα, οι μαθητές συγκεντρώνονται στις 12 μ. στην Ακαδημία. Στην Αρτα, στις 10 π.μ. στην πλατεία Κιλκίς. Στην Πάτρα, στις 11 π.μ., στην πλατεία Αγίου Γεωργίου. Στην Καλαμάτα, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία της 23ης Μαρτίου. Στη Σπάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία. Στη Ζάκυνθο, στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία. Στην Κοζάνη, στις 12.30 μ.μ., στην πλατεία. Στη Φλώρινα, στις 12 μ. στην πλατεία. Στην Αλεξανδρούπολη, στις 9.30 το πρωί στα γυμνάσια. Στην Κομοτηνή, στις 12 μ. στα «Εκτενεπόλ». Στην Ξάνθη, στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία. Στην Καβάλα, στις 11 π.μ., στον Κήπο. Στην Πρέβεζα, θα γίνει μαθητική κινητοποίηση σήμερα, Πέμπτη, στις 9.30 π.μ., στο Πυροβολικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ