Σάββατο 10 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ποινική δίωξη κατά του προέδρου της ΕΡΤ

Δίωξη για παράβαση καθήκοντος, ασκήθηκε χτες κατά του προέδρου της ΕΡΤ Χρήστου Παναγόπουλου, από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Ελένη Ράικου, με αφορμή καταγγελίες και σχετική προκαταρκτική εξέταση που διενέργησε για κακοδιαχείριση του ταμείου της ΕΡΤ με την καταβολή υψηλών αμοιβών, μπόνους και πριμ. Η έρευνα ξεκίνησε μετά από ανώνυμη καταγγελία στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Η υπόθεση αφορά παραγωγές της ΕΡΤ, αλλά και μπόνους και επιδόματα που δόθηκαν σε παρουσιαστές εκπομπών και δεν αναφέρονταν στις σχετικές συμβάσεις. Από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε ότι σε έξι περιπτώσεις τηλεοπτικών παραγωγών, οι οποίες και είχαν προβληθεί στην προηγούμενη τηλεοπτική σεζόν, η ανάθεση έγινε εκπρόθεσμα και χωρίς να προηγηθεί η κατάθεση των προτάσεων στην αρμόδια επιτροπή. Οι εκπομπές αυτές είναι: «Η ζωή είναι παιχνίδι» με την Αννα Δρούζα, «Λούφα και παραλλαγή», «Τοις μετρητοίς», ο διαγωνισμός της Γιουροβίζιον του 2006, «Ντίσνεϊ παιδικά παραμύθια» και «Πώς τον λεν τον ποταμό».

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ καλείται πλέον να απολογηθεί σε πταισματοδίκη και να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την υπόθεση αυτή. Η δίωξη είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης του Εισαγγελέως Πρωτοδικών κατά του προέδρου της ΕΡΤ σχετικά με τα bonus και τις παραγωγές, η διοίκηση της ΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιχειρεί να «στηρίξει» τον Χρήστο Παναγόπουλο. Η εταιρεία, όπως αναφέρεται σε χτεσινή ανακοίνωση ενεργεί «εντός του πλαισίου του νόμου και των διαδικασιών που προβλέπουν οι κανονισμοί της». Για τη διοίκηση της ΕΡΤ η «στρατηγική της εταιρείας παραμένει αταλάντευτη και δεδηλωμένη να φέρουμε την ΕΡΤ στο κέντρο του τηλεοπτικού τοπίου, μέσα σε περιβάλλον σκληρού ανταγωνισμού». Τα υπόλοιπα, τονίζεται στην ανακοίνωση, θα «κριθούν στο ακροατήριο».

Δήλωση για το ίδιο θέμα έκανε χτες και ο υπουργός Επικρατείας, Θ. Ρουσόπουλος. Η ΕΡΤ και ο πρόεδρός της θα αναπτύξουν, όπως ανέφερε, τα επιχειρήματά τους, όπως έχουν υποχρέωση και δικαίωμα. Κάθε τι που εγείρεται ως ζήτημα προς διερεύνηση, σημείωσε, «θα βρει την τελική απάντησή του με τις οριστικές αποφάσεις της Δικαιοσύνης». Προσωπικά, όπως είπε, είχε τη βεβαιότητα ότι η διοίκηση της ΕΡΤ «έπραξε και πράττει με αποκλειστικό κριτήριο το συμφέρον της δημόσιας τηλεόρασης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ