Κυριακή 10 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
ΣΕΛΙΔΟΡΑΜΑ

ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΟ προχωρεί το ΠΑΜΕ στην υλοποίηση του αγωνιστικού του προγράμματος, με σκοπό την ενεργοποίηση των εργαζομένων για μια συνολική αντιπαράθεση στην επίθεση της κυβέρνησης, όπως αυτή εκφράζεται και στις εργασιακές σχέσεις, αλλά και σε μια σειρά άλλους τομείς, όπως στην υγεία, στην παιδεία, στο ασφαλιστικό κ.α. (σελίδες 8-9)

ΑΛΛΗ διέξοδος δεν υπάρχει για τους σεισμοπαθείς από το να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την οριστική αποκατάστασή τους, αφού η πολιτική του αστικού κράτους απέναντι σε όλα τα λαϊκά προβλήματα είναι υπεύθυνη και για τη σημερινή τους κατάσταση, τον τρόπο που κατασκευάζει τις αβίωτες πόλεις, για την καταπάτηση των ελεύθερων χώρων, για την έλλειψη ουσιαστικών υποδομών στις μεγάλες πόλεις, τονίζει σε συνέντευξή του ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (σελίδες 12-13)

ΠΟΛΥΣ λόγος γίνεται το τελευταίο διάστημα για το λεγόμενο «κοινωνικό διάλογο». Συνδικαλιστικές ηγεσίες, υπουργοί και διάφοροι παρατρεχάμενοι συσκέπτονται πυρετωδώς, ενώ το περιεχόμενό του, η ουσία αυτού του «διαλόγου» και η κατεύθυνσή του έχουν άμεση σχέση με τα πραγματικά προβλήματα των μικρών ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενων (σελίδες 14-15).

ΥΠΕΡΑΝΩ όλων η στήριξη της ανταγωνιστικότητας του «ελληνικού» κεφαλαίου, το οποίο θα πρέπει από τις αρχές του επόμενου έτους να σταθεί στην πολύ απαιτητική αγορά της ζώνης του ευρώ. Με αυτό το κριτήριο, η Κυβερνητική Επιτροπή, που συνεδρίασε την Πέμπτη 31 Αυγούστου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, ενέκρινε το οικονομικό πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας, μέχρι το 2004, τον ενδιάμεσο σταθμό του δεκαετούς προγράμματος λιτότητας (σελίδα 15)

ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ σχολική χρονιά και οι γονείς θα πληρώνουν τροφεία στους κρατικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, που μέχρι τώρα φιλοξενούσαν δωρεάν τα παιδιά. Αυτά στα πλαίσια του νέου νόμου που αλλάζει την κοινωνική πρόνοια σε «κοινωνική φροντίδα» (σελίδα 18)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ