Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Εξαγορά 25% και πρόστιμα

Με το ποσό μόλις των 800.000 ευρώ ο Δημήτρης Κοντομηνάς αγόρασε την εταιρεία «Interfinance» του Χ. Βατικιώτη, η οποία κατείχε το 25% του μετοχικού κεφαλαίου της «ALPHA Δορυφορική». Με το ποσό αυτό εξαγόρασε 30.000 μετοχές, όπως είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης την περασμένη Τρίτη. Χτες διευκρινίστηκε ότι η εξαγορά των 30.000 μετοχών της εταιρείας έναντι 800.000 ευρώ, είναι το 25% του μετοχικού κεφαλαίου του τηλεοπτικού σταθμού.

Στο μεταξύ στις 15 Νοέμβρη έληξε η προθεσμία σύμφωνα με την οποία οι τηλεοπτικοί σταθμοί τοπικής εμβέλειας έπρεπε να καταθέσουν όλα τα στοιχεία και τα σημεία εκπομπής από τα οποία εκπέμπουν για το έτος 2007. Τα στοιχεία αυτά θα δοθούν από το ΕΣΡ στην ΕΕΤΤ. Ο Ιωάννης Λασκαρίδης είπε ότι εκτός από έξι σταθμούς, όλοι οι άλλοι έχουν καταθέσει τους φακέλους με τα στοιχεία που τους έχουν ζητηθεί. Οι έξι τηλεοπτικοί σταθμοί που δεν έχουν καταθέσει ακόμη τα στοιχεία τους είναι: «Δίκτυο 1», «TV Mess», «Τηλεόραση Αιγαίου», «Αιγαίο TV», «Κανάλι 7» και «Σάμος ΤV».

Στις 31 Νοέμβρη λήγει η προθεσμία για την υποβολή των στοιχείων των νομίμων λειτουργούντων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών που θα πρέπει να έχουν καταθέσει τα έγγραφα στο ΕΣΡ.

Το ΕΣΡ χτες ομόφωνα γνωμοδότησε, όπως είπε ο Ιωάννης Λασκαρίδης, για το διορισμό νέου προέδρου στη Διοικούσα Επιτροπή της ΕΤ-3, μετά την παραίτηση του γιατρού Δ. Τσάμη. Νέος πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΤ-3 είναι από χτες ο γιατρός Αναστάσιος Σπηλιώπουλος. Ο διορισμός φυσικά του νέου προέδρου έγινε από την κυβέρνηση.

Το ΕΣΡ χτες επέβαλε πρόστιμα στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΣΚΑΪ και ΑΝΤΕΝΝΑ. Επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ στο ΣΚΑΪ γιατί μετέδωσε πολιτική εκπομπή μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 14 Σεπτέμβρη, πριν τις εκλογές της 16ης Σεπτέμβρη, αφού σύμφωνα με το ΠΔ 96/07 απαγορευόταν.

Πρόστιμο 30.000 ευρώ επιβλήθηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ για την εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου «Αποδείξεις» που μεταδόθηκε στις 31/1/07 γιατί δεν ήταν πλήρης η μετάδοση των πληροφοριών και είχε χρησιμοποιηθεί κρυφή κάμερα.

Αποφασίστηκε επίσης να ξεκινήσει κυρωτική διαδικασία και να κληθούν εκπρόσωποι του τηλεοπτικού σταθμού «Channel 9» για να δώσουν εξηγήσεις για την παιδική εκπομπή κινουμένων σχεδίων «Μπομπ Σφουγγαράκης» που μεταδόθηκε στις 21/5/07. Εκτός από τον πρόεδρο, που είπε το θέμα να μπει στο αρχείο, όλα τα υπόλοιπα μέλη του ΕΣΡ ζήτησαν να κληθούν εκπρόσωποι του σταθμού με το αιτιολογικό ότι υπάρχουν σκηνές βίας και βλαπτικό υλικό για τους ανήλικους.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα της Ρούλας Βροχοπούλου που ως γνωστό γίνεται «ανάρπαστη» καθημερινά πλέον από όλους σχεδόν τους τηλεοπτικούς σταθμούς και από εκπομπές που ασχολούνται με γελοιότητες. Το ΕΣΡ, όπως ανέφερε ο Ιωάννης Λασκαρίδης, έκρινε πως δεν υπάρχει διάταξη που να απαγορεύεται να βγαίνει κάποιος στους τηλεοπτικούς σταθμούς και να... κλαίει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ